Δυόμιση χρόνια μετά την ολοκλήρωση του Κέντρου Υγείας Αθηένου, που στοίχισε τέσσερα εκατ. ευρώ και μέχρι πρότινος ήταν στελεχωμένο με μόλις ένα παθολόγο, τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία με νέες ειδικότητες γιατρών. 

Ήδη έχουν σταλεί μία δερματολόγος, μία παιδίατρος και δεύτερος παθολόγος, οι οποίοι θα βλέπουν ασθενείς μία φορά την εβδομάδα, ενώ εδώ και λίγο καιρό υπάρχει και οδοντίατρος. 

Όπως ανέφερε στον «Φ» ο δήμαρχος Αθηένου, Κυριάκος Καρεκλάς, εάν υπάρξει ενδιαφέρον από τους κατοίκους της Αθηένου και της ευρύτερης περιοχής, τότε θα μονιμοποιηθεί η παρουσία των γιατρών και το Κέντρο Υγείας θα στελεχωθεί με έξι ειδικότητες. «Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να λειτουργήσει κανονικά το Κέντρο Υγείας Αθηένου. Ζητούμε, επίσης, εδώ και καιρό από τον ΟΚΥπΥ, τη δημιουργία Σταθμού Ασθενοφόρων και περιμένουμε να μας απαντήσουν». 

Η απόφαση για δοκιμαστική λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αθηένου, λήφθηκε σε πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου, με τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα με την προοπτική αν η προσπάθεια αγκαλιαστεί από τους κατοίκους, ν’ αποσταλούν στο μέλλον και άλλες ειδικότητες. Ουδείς γνωρίζει βέβαια, τι θ’ απογίνει το Κέντρο Υγείας, εάν θεωρηθεί πως το ενδιαφέρον των κατοίκων είναι χαμηλό. 

Ο Δήμαρχος Αθηένου πάντως κάλεσε το κοινό που έχει ανάγκη από αυτές τις ειδικότητες να επισκέπτεται τους γιατρούς στο Κέντρο Υγείας, στηρίζοντας την προσπάθεια του Δήμου για κάθοδο και άλλων ειδικοτήτων ιατρών στο Κέντρο Υγείας Αθηένου.