Ένα πολύ διαφορετικό φεστιβάλ στη μουσική σκηνή της Κύπρου είναι το Breach Festival, η 3η έκδοση του οποίου παρουσιάζεται σημαντικά εμπλουτισμένη και αναβαθμισμένη στο κοινό στις 7 και 8 Απριλίου.

Το φεστιβάλ, που λαμβάνει χώρα στη Λευκωσία, είναι αφιερωμένο στον αυτοσχεδιασμό και την πειραματική μουσική.

Στόχος του είναι να ενισχύσει και να υποστηρίξει μουσικές παραδόσεις όπως ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός, η σύγχρονη κλασική μουσική, η πειραματική ηλεκτρονική μουσική, η sound-art, η free jazz, καθώς και πολλές άλλες αχαρτογράφητες ηχητικές περιοχές.

Το 3ο Breach Festival φιλοξενείται στο Κτήριον 53- Πυρήνας Πειραματικών Τεχνών Λευκωσίας, που βρίσκεται στη λεωφόρο Αθηνάς 25-27 στη Χρυσαλινιώτισσα. Οι διοργανωτές καλούν το κοινό να προσέλθει με περιέργεια για να απολαύσει κάτι που δεν έχει ξανακούσει. 
 
Το Breach Festival πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Irtijal στον Λίβανο, το μεγαλύτερο και μακροβιότερο φεστιβάλ μουσικής στη Βηρυτό, καθώς και το φεστιβάλ Space21 στο Κουρδιστάν/ Ιράκ, μοναδικό στο είδος του με διεθνή απήχηση. 

Η συνεργασία των Breach Festival, Irtijal, και Space 21, έχοντας ως στόχο να συνεισφέρει στην προβολή και ανάπτυξη της αυτοσχεδιαστικής και πειραματικής σκηνής σε χώρες της Μεσογείου, υλοποιείται μέσω ανταλλαγής και σύμπραξης καλλιτεχνών δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε καλλιτέχνες να παρουσιάσουν την δουλειά τους και στις τρεις χώρες του δικτύου.

Το φετινό Breach Festival διευρύνεται, φιλοξενώντας μουσικούς από Κύπρο, Ελλάδα, Λίβανο, Ελβετία και Ισπανία. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι καταξιωμένοι μουσικοί στον τομέα του αυτοσχεδιασμού και της πειραματικής μουσικής, έχοντας μακράν ιστορία εμφανίσεων σε γνωστούς χώρους και φεστιβάλ σε όλον τον κόσμο.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν:

Γιώργος Μπίζιος, Παναγιώτης Μηνά, Miriam Felix, Irine Flexiblespirit, David Fox, Margo Khlop, Άγγελος Μέσσιος, Άντρια Νικοδήμου, Άλκης Νικολαΐδης, Julia Sabra, Δημήτρης Σάββα, Sharif Sehnaoui, Σύμης Σουκιούρογλου, Εύα Σταύρου, Fadi Tabal, Elyse Tabet, Μαρίνα Ταντανόζη, Μελίσσα Ζάγκα.

Πρόγραμμα Συναυλιών 

7 Απριλίου 

  • «Build A Band» – Irine Flexiblespirit, David Fox, Margo Khlop, Άγγελος Μέσσιος, Μελίσσα Ζάγκα
  • «PSEEHEEKAWN» – Γιώργος Μπίζιος (ηλεκτρική κιθάρα)
  • Residency Program Ensemble – Γιώργος Μπίζιος (ηλεκτρική κιθάρα), Άντρια Νικοδήμου (κρουστά, αντικείμενα), Δημήτρης Σάββα (ηλεκτρονικά), Σύμης Σουκιούρογλου (κλαρινέτο, αυλός), Εύα Σταύρου (φλάουτο, μπάσο φλάουτο, πίκολο)
  • Elyse Tabet (ηλεκτρονικά) 

8 Απριλίου 

  • Miriam Felix (βιολοντσέλο) & Άντρια Νικοδήμου (βιμπράφωνο) & Μαρίνα Ταντανόζη (μπάσο φλάουτο, ηλεκτρονικά)
  • Παναγιώτης Μηνά (ηλεκτρική κιθάρα) & Άλκης Νικολαΐδης (ηλεκτρική κιθάρα)
  • «Snakenskin» – Julia Sabra (φωνή, ηλεκτρονικά) & Fadi Tabal (ηλεκτρονικά)
  • Breach Ensemble
     
    Διοργανωτής: Make Music Cyprus    
    Σε συνεργασία με: Irtijal και Space21
    Επιμέλεια: Άντρια Νικοδήμου και Άλκης Νικολαΐδης
    Σχεδιαστικά: Στέλιος Παπαγεωργίου
    Υποστηρικτές: MILL, Golem
  • Λευκωσία, Κτήριον 53- Πυρήνας Πειραματικών Τεχνών, Κυριακή 7 και Δευτέρα 8 Απριλίου, 8.30μ.μ. Εισιτήρια: SoldOut Tickets 70000216