Την ανθεκτικότητα, την ικανότητα να αναρρώνουμε από το τραύμα εξερευνά η νέα χορογραφική δουλειά της Μιλένας Ούγκρεν Κούλας «Grandmothers», που παρουσιάζεται από τις 30 Ιουνίου σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Τα τελευταία χρόνια, η Μιλένα Ούγκρεν Κούλας και οι χορευτές με τους οποίους συνεργάζεται ερευνούν πώς το τραύμα μάς επηρεάζει και τον τρόπο που οι τραυματικές εμπειρίες διαμορφώνουν την επικοινωνία και τη σχέση μας με τους άλλους καθώς και την αντίληψή μας για το περιβάλλον.

Ως συνέχεια αυτής της έρευνας και της χορογραφικής εργασίας για το τραύμα, στο νέο κομμάτι «Grandmothers» η Μιλένα και οι χορεύτριες εξερευνούν τρόπους να αντιμετώπισης του τραύματος, τρόπους να προσαρμοστούμε και να τροποποιηθούμε ορθά μπροστά στις αντιξοότητες.

Η δουλειά αυτή δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Τερψιχόρη 2023 του Υφυπουργείου Πολιτισμού και σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο. 

Συντελεστές

  • Χορογράφος: Μιλένα Ούγκρεν Κούλας
  • Χορεύτριες: Ελένη Ο’ Κίφι, Τζούλια Μπρεντλ, Έλενα Γαβριήλ, Κατερίνα Τυλληρίδου, Μάγδα Αργυρίδου, Ιουλία Χαραλαμπίδου, Σαμάνθα Μωυσή, Άννα Νικολάου.
  • Μουσική: Γιώργος Κούλας και Δάφνη Κούλας

Παραστάσεις

  • Λευκωσία, Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, Παρασκευή 30 Ιουνίου, 8.30μ.μ. 22781104, 99386168
  • Λεμεσός, Θέατρο Ριάλτο, Τρίτη 11 & Τετάρτη 12 Ιουλίου, 8.30μ.μ. 77777745

Η Μιλένα Ούγκρεν Κούλας είναι μια καλλιτέχνης που σε συνεργασία με τον σύζυγό της μουσικό, Γεώργιο Κούλα, εργάζεται στον χώρο του σύγχρονου χορού και της χορογραφίας τα τελευταία 20 χρόνια. Οι χορογραφίες τους εμφανίστηκαν στην Κύπρο και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με την ομάδα φυσικών προσώπων Stylish Junkies, χορογραφεί και διοργανώνει εργαστήρια και μαθήματα για επαγγελματίες χορευτές. Επίσης, τα τελευταία χρόνια, είναι προσκεκλημένη δασκάλα στο Comma Master για χορογραφία στις ακαδημίες χορού Codarts και Fontys στην Ολλανδία.