Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος και το φεστιβάλ ΛΟΑΤΚΙ+ κινηματογράφου Queer Wave προτείνουν μία προβολή της βραβευμένης ταινίας της Μαριάμ Τουζανί «The Blue Caftan» που θα πραγματοποιηθεί στο ARTos House στη Λευκωσία, την Κυριακή 7 Απριλίου στις 7μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Με μια ιστορία που αναδεικνύει νέες δυνατότητες για το κουήρ σινεμά, συνυφαίνοντας το παλιό με το καινούριο, η προβολή της ταινίας σηματοδοτεί την πρώτη συνεργασία των δύο φεστιβάλ σε αναμονή της 22ης έκδοσης του Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος, που σηκώνει αυλαία στις 12 Απριλίου 2024.

Ελάτε να γνωρίσετε τους καλλιτεχνικούς διευθυντές και των δύο φεστιβάλ, να ενημερωθείτε για τα προγράμματά τους και να συναντήσετε άλλους σινεφίλ.

Ο Χαλίμ και η Μίνα είναι ιδιοκτήτες ενός καταστήματος που πουλάει παραδοσιακά καφτάνια στην καρδιά μιας από τις παλαιότερες μεντίνες του Μαρόκο. Για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των απαιτητικών πελατών τους, προσλαμβάνουν έναν νεαρό ως βοηθό. Σταδιακά, η Μίνα συνειδητοποιεί πόσο πολύ η παρουσία του νέου συγκινεί τον άντρα της.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε στις Κάννες το 2022, όπου απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου FIPRESCI στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα». Η ταινία ήταν επίσης η επίσημη πρόταση του Μαρόκου στα φετινά Βραβεία Όσκαρ. Στην Κύπρο, η ταινία προβλήθηκε στο πλαίσιο της τρίτης διοργάνωσης του Queer Wave.

Διάρκεια: 122’.

Γλώσσα: Αραβική

Υπότιτλοι: Ελληνικά, Αγγλικά

Είσοδος ελεύθερη