Ο βραβευμένος Κύπριος συγγραφέας Νίκος Αντωνίου φιλοξενείται στην Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Αμμοχώστου την Κυριακή 7 Απριλίου, στις 11 το πρωί.

Το λογοτεχνικό  εργαστήρι για παιδιά με τίτλο «Διεκδικώντας μια θέση στον ήλιο» βασίζεται στο δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα «Μια θέση στον ήλιο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Το «Μια θέση στον ήλιο» είναι μια αλληγορική ιστορία που πραγματεύεται τις λανθασμένες αντιλήψεις που επικρατούν στις ανθρώπινες κοινωνίες αλλά και μέσα στον καθένα από εμάς, καθώς και την ανάγκη αναζήτησης της αλήθειας.

Της διαδραστικής παρουσίασης του βιβλίου θα ακολουθήσει συζήτηση με τα παιδιά με θέματα που απορρέουν μέσα από την ιστορία, καθώς και παιχνίδι/ δραστηριότητες με υλικό που θα τους δοθεί. Μέσα από τη δράση, τα παιδιά θα αναπτύξουν την αντίληψή τους. Θα μπορούν να κατανοήσουν τις συνθήκες του περιβάλλοντα χώρου στον οποίο ζουν. Θα αποκτήσουν κριτική σκέψη και αυτοπεποίθηση. Πέρα από την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, η δράση αποσκοπεί στο να εμψυχώσει τα παιδιά ώστε να διεκδικούν με αποφασιστικότητα τη δική τους θέση στον ήλιο.

Η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Αμμοχώστου λειτουργεί στο Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης (ΚΕΠΑ) Άγιος Χριστόφορος, στο Παραλίμνι. Προσφέρει την ευκαιρία για γνωριμία με Κύπριους και Έλληνες συγγραφείς και το έργο τους και διοργανώνει επίσης εργαστήρια φιλαναγνωσίας και δημιουργικής γραφής.

Άρχισε τη λειτουργία της τον Οκτώβριο του 2022.

Βραβευμένοι και βραβευμένες συγγραφείς και εικονογράφοι από την Κύπρο και την Ελλάδα, που έχουν εκδώσει αξιόλογα βιβλία, επισκέφθηκαν τη Λέσχη και πρόσφεραν λογοτεχνικά εργαστήρια στα παιδιά. Μεταξύ αυτών οι Μάνος Κοντολέων,η Αργυρώ Πιπίνη, Ίρις Σαμαρτζή, Αντώνης Παπαθεοδούλου, Χριστίνα Αποστολίδη, Μαρίνα Γιώτη, Δικαίος Χατζηπλής από την Ελλάδα και Δέσποινα Ηρακλέους, Άννα Κουππάνου,  Φυτούλα Βακανά, Σάντρα Ελευθερίου, Μαρία Λοϊζίδου, Γιώτα Χ. Διάκου, Πάμελα Αναστασίου Παπαϊακώβου, Μαρία Τσιβίκα κ.ά.

Τους επόμενους μήνες του 2024 στη Λέσχη θα φιλοξενηθούν μεταξύ άλλων οι Άντρη Αντωνίου και Μαρία Προδρόμου, Πέτρος Πανάου, Δήμητρα Χαραλάμπους, Άννα Κουππάνου, Αργυρώ Πιπίνη, Φυτούλα Βακανά, Μαρία Λοϊζίδου.