Ο βιολονίστας Βόλφγκανγκ Σρέντερ, εξάρχων της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, και η πιανίστρια κόρη του Έλενα Σρέντερ παίζουν για πρώτη μαζί, σε ένα ρεσιτάλ στο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο, την Τετάρτη 3 Απριλίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Ρόμπερτ Σούμαν, Άρβο Περτ, Απόλλωνα Καλαμένιου και Γιοχάνες Μπραμς.

Βόλφγκανγκ Σρέντερ

Τόσο ως σολίστ όσο και ως μέλος συνόλων μουσικής δωματίου, ο Βόλφγκανγκ Σρέντερ έχει παρουσιαστεί σε περίφημες αίθουσες συναυλιών όπως η αίθουσα της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, το Concertgebouw του Άμστερνταμ, το Frick Collection Museum της Νέας Υόρκης, το Konzerthaus της Βιένης, το Lincoln Center στη Νέα Υόρκη (“Great Performers Series”), το Barbican Hall του Λονδίνου, το Teatro Colon του Μπουένος Άιρες, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.α.

Ως μέλος του τρίο Parnassus, τιμήθηκε με το βραβείο φημισμένο Echo Classic για την καλύτερη ηχογράφηση μουσικής δωματίου της χρονιάς. Υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας Δωματίου της ΕΕ καθώς και της Camerata της Στουτγάρδης. Υπήρξε επίσης ιδρυτής του συνόλου Belcanto Strings με το οποίο έτυχαν διεθνούς αναγνώρισης. Η δισκογραφία του είναι εκτενής. Έχει ηχογραφήσει για τη MDG, τη Thorofon και άλλες σημαντικές δισκογραφικές εταιρείες. Το 2016 εξέδωσε όλες τις Σονάτες για Βιολί του Ευγένιου Ιζάι με την Hook Records. Από το 2005, παράλληλα με την ενεργό του σολιστική καριέρα, είναι ο εξάρχων της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.

Έλενα Σρέντερ

Γεννήθηκε το 2001 και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 ετών υπό τη διεύθυνση της Ρένας Στυλιανού. Σε ηλικία 15 ετών φοίτησε στο Μουσικό Λύκειο Λευκωσίας. Από το 2019 σπουδάζει παιδαγωγική πιάνου στο Mozarteum του Σάλτσμπουργκ υπό τη διεύθυνση του Christoph Declara. Έχει κάνει masterclasses με τους Andreas Fröhlich, Robin Green, George Kern, Elisaveta Blumina και Artem Yasynskyy. Επιπλέον, έκανε μαθήματα μουσικής δωματίου με τους Cibran Cierra Vazquez, Biliana Tzinlikova και Annelie Gahl και μαθήματα Lied Duo με τους Thérèse Lindquist, Pauliina Tukiainen και Aaron Wajnberg.

  • Πάφος, Τεχνόπολις 20, Τετάρτη 3 Απριλίου, 8μ.μ. 70002420

Πρόγραμμα

  • Robert Schumann: Σονάτα για βιολί Nr 1 a-minor
  • Arvo Pärt: Fratres
  • Απόλλωνας Καλαμένιος: 4 μικρά κομμάτια
  • Johannes Brahms: Σονάτα για βιολί Nr.1 G-major op. 78