Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη και το έργο του συνθέτη Γιώργου Κολιά, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ηλικία μόλις 43 ετών, διοργανώνεται στη Λεμεσό.

Στην εκδήλωση, την οποία στηρίζει ο Δήμος Λεμεσού, τραγουδούν οι Γιώργος Ιωάννου, Άντρια Σουρουλλά, Χριστιάνα Παύλου, Ανδρέας Πρωτοπαπάς και Ανδρέας Παπαδόπουλος και απαγγέλουν οι ηθοποιοί Ανδρέας Αραούζος και Μαρίνα Βρόντη. Κιθάρα: Κώστας Αποκίδης. Επιλογή στίχων Γιώργου Κολιά: Γεωργία Παναούρα.

  • Λεμεσός, Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης», Δευτέρα 22 Απριλίου, 8.30μ.μ. Είσοδος ελεύθερη

Ο Γιώργος Κολιάς (1980- 2023) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο και καταξιώθηκε καλλιτεχνικά κυρίως μέσα από τις μουσικές συνθέσεις του για παραστάσεις θεάτρου και χορού, καθώς επίσης για κινηματογραφικές, τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές παραγωγές και ντοκιμαντέρ.

Αποφοίτησε με άριστα από το Berklee College of Music στη Βοστώνη, με ειδίκευση στη σύνθεση μουσικής για ταινίες. Έγραψε επίσης τραγούδια, συμμετείχε σε συναυλίες, ζωντανές εμφανίσεις και μουσικές εκδηλώσεις στη Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη.

Από το 2009 συνεργάστηκε με πολλές ομάδες και οργανισμούς στην Κύπρο υπογράφοντας μουσική, σχεδιασμό ήχου και μηχανική ήχου. Μεταξύ άλλων, συνεργάστηκε με τον ΘΟΚ, την Alpha Square, το Σατιρικό Θέατρο, το Θέατρο Διόνυσος, την ΕΘΑΛ, το Θέατρο Τσέπης, το Θέατρο Αντίλογος, την ομάδα Point To, τις Ασώματες Δυνάμεις κ.ά.