Την έκθεση της εικαστικού Μαρίας Χατζητοφή υπό τον τίτλο «Μουσείο Αναμνήσεων & Αφιέρωμα στα 50 χρόνια από την τραγωδία του 1974» φιλοξενεί από την Παρασκευή 12 Απριλίου η γκαλερί Ρουάν στη Λεμεσό.

Την έκθεση θα προλογίσει η Νάτια Αναξαγόρου, προϊστάμενη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Λεμεσού.  

«Το νήμα, τα κουρελάκια– το κέντημα και η ύφανση στη συλλογική μνήμη συνδέονται με τη μητέρα και τη γιαγιά. Μας φέρνουν σε επαφή με τις ρίζες μας και μπορούν να οδηγήσουν σε δρόμους μαγικούς» σημειώνει η δημιουργός.

Η Χατζητοφή μεταπηδά από τη ζωγραφική στο κέντημα, εγκαταλείπει τα ακρυλικά χρώματα που τα δουλεύει ξανά και ξανά για να φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα. Το νήμα όμως με το βελόνι, αφήνει αμέσως το ίχνος του. Με το κέντημα επιδιώκει να σπάσει τα όρια που υπάρχουν μεταξύ της παραδοσιακής και της σύγχρονης τέχνης.

«Δεν είναι θέμα τεχνικής ή αναζήτησης τελειότητας. Το ζητούμενο είναι το αίσθημα, συναίσθημα και τα μηνύματα που αφήνει η δημιουργία» αναφέρει.

Η Μαρία Χατζητοφή γεννήθηκε στην κατεχόμενη Λύση. Φοίτησε στο Α’ Γυμνάσιο Αμμοχώστου και σπούδασε στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Τεχνών Στρογκανόβσκι στην Μόσχα. Δίδαξε για 34 χρόνια το μάθημα της Τέχνης σε σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης στην Κύπρο. Έχει εκθέσει το ζωγραφικό της έργο σε γκαλερί της Λευκωσίας και της Αθήνας.

  • Λεμεσός, γκαλερί Ρουάν (25350845). Εγκαίνια: Παρασκευή 12 Απριλίου, 8μ.μ. Διάρκεια: μέχρι 27 Απριλίου (Δευτέρα- Σάββατο 10.30π.μ.- 1μ.μ. & 4.30μ.μ.- 7μ.μ.)