Ρεσιτάλ πιάνου με τίτλο «Το Βαλς των Χαμένων Ονείρων» παρουσιάζει ο καταξιωμένος Κύπριος πιανίστας Μανώλης Νεοφύτου, την Παρασκευή 17 Μαΐου στη Μουσική Ακαδημία Άρτε.  

Ο Νεοφύτου, απόφοιτος της εξειδικευμένης Κεντρικής Μουσικής Σχολής και του Ωδείου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας και βραβευμένος σε παγκόσμιους και πανελλήνιους διαγωνισμούς, θα ερμηνεύσει έργα των Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη, μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα από την ταινία «Πολίτικη Κουζίνα» και Ελένης Καραΐνδρου από την ταινία «Μια αιωνιότητα και μια μέρα», καθώς επίσης έργα των Σεργκέι Ραχμάνινοφ, Ντμίτρι Σοστακόβιτς, Σεργκέι Προκόφιεφ και αργεντίνικα ταγκό του Άστορ Πιατσόλα.

  • Λευκωσία, Μουσική Ακαδημία Άρτε, Παρασκευή 17 Μαΐου, 8.30μ.μ. Sold Out Tickets 99580982

* Η συναυλία θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 8.30μ.μ. και στην Αθήνα, στην ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός (Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα)

Ο Μανώλης Νεοφύτου έδωσε το πρώτο του ρεσιτάλ σε ηλικία 11 χρονών, λίγο πριν εισαχθεί στην Κεντρική Κρατική Εξειδικευμένη Μουσική Σχολή της Σοβιετικής Ένωσης. Το 1996 αποφοίτησε με άριστα από την σχολή αυτή μελετώντας μαζί με τον καθηγητή Ρούντολφ Κέρερ, ενώ από το 1996 μέχρι το 2002 φοίτησε στο Κρατικό Ωδείο Τσαϊκόφσκι, με υποτροφία από το Ίδρυμα Νικόλα Οικονόμου, με καθηγητές τους Ιρίνα Πλότνικοβα και Αρκάντι Σεβίντοφ.

Την περίοδο 2002-2003 φοίτησε στην Ecole Normale του Παρισιού με υποτροφία του Ιδρύματος Albert Russel. Το 2004, κέρδισε την υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών της Ελλάδας και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, όπου του απονεμήθηκε ο τίτλος Master of Music in Performance.

Εκπροσώπησε την Κύπρο τρεις φορές στο διαγωνισμό της Eurovision (Βρυξέλλες 1992, Βαρσοβία 1994, Λισαβώνα 1996), αφού κέρδισε την πρώτη θέση στους αντίστοιχους διαγωνισμούς στην Κύπρο. Κέρδισε, επίσης το 2ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου Γ. Θυμής που διεξήχθη στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης (2002), το 4ο βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πιάνου στη Σενιγκάλια της Ιταλίας (1994) και το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Μουσικής στο Παλέρμο της Ιταλίας (1995).

Έδωσε συναυλίες και ρεσιτάλ σε Κύπρο, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ρωσία, Ουγγαρία, Πολωνία, Κορέα και Νότια Αφρική. Έδωσε σεμινάρια και master classes στην Κύπρο, στο Πανεπιστήμιο της Νοτίου Αφρικής (UNISA) και στο Πανεπιστήμιο του Μέιν, ΗΠΑ.

Έχει κυκλοφορήσει δύο προσωπικούς δίσκους: «Το Ελληνικό Τραγούδι Μέσα Από Ένα Πιάνο», για τον οποίο εισέπραξε πολύ θετικά σχόλια από τον Μίκη Θεοδωράκη και «Από τον Τσαϊκόφσκι στον Χατζιδάκι».

Πρόσφατες εμφανίσεις περιλαμβάνουν συναυλίες στο πανεπιστήμιο τεχνών της Ζυρίχης, στο Λονδίνο, στο Πανεπιστήμιο του Μέιν.