ΦΕΤΟΣ καταγράφεται μία αύξηση στα θανατηφόρα δυστυχήματα της τάξης του 33%. Με βάση τα στοιχεία, έχουμε σημαντικό αριθμό νεκρών μοτοσικλετιστών. Εφτά νεκροί μοτοσικλετιστές, οι πέντε δεν έφεραν κράνος, είναι και η ταχύτητα και η απερίσκεπτη οδήγηση. Ειδικά τον Ιούνιο είχαμε για κάποιο λόγο αυξημένα θανατηφόρα δυστυχήματα. Στα πιο πάνω στοιχεία, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον κυριακάτικο «Φιλελεύθερο», ο πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, ο οποίος επισήμανε το τρομακτικό ποσό του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, στο οποίο ανήλθε το κόστος των θανατηφόρων και σοβαρών ατυχημάτων στην οικονομία, την τελευταία πενταετία, πέραν της απώλειας ανθρώπινων ζωών. Το θέμα δεν είναι οικονομικό. Είναι πρωτίστως ζήτημα να αποτρέπονται τα δυστυχήματα, πρωτίστως τα θανατηφόρα.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Μεταφορών αναφέρεται σε μία σειρά από δράσεις, οι οποίες υιοθετήθηκαν. Επανέλαβε το προφανές πως προέχει η αλλαγή κουλτούρας και η σωστή ενημέρωση. Μέχρι τότε όμως τι θα γίνει; Φαίνεται να υπάρχει σχεδιασμός μακράς πνοής. Όπως, να ενταχθεί στο πρόγραμμα στα σχολεία το μάθημα οδικής ασφάλειας. Αυτό είναι σωστό, καθώς διαμορφώνεις μελλοντικούς οδηγούς με σωστή οδική συνείδηση. Έπρεπε, όμως, αυτό να είχε γίνει. Όπως και στην Εθνική Φρουρά. Δεν είμαστε εξ εκείνων, που υποστηρίζουν πως τίποτε δεν έχει γίνει στο θέμα της οδικής ασφάλειας. Ότι δεν γίνεται τίποτε σε σχέση με την αποτροπή των δυστυχημάτων. Αντίθετα, έχουν γίνει πολλά. Για παράδειγμα, όπως αναφέρθηκε, πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή η νομοθεσία για τα σκούτερ, των οποίων η χρήση πλέον μπαίνει κάτω από νομοθεσία, με τη χρήση κράνους, σε ποδηλατολωρίδες, ανώτατο όριο ταχύτητας, κ.ά. Επίσης σε σχέση με τον τομέα του ντελίβερι κατατέθηκε πρόταση σύμφωνα με την οποία όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με τη μοτοσικλέτα, που ουσιαστικά είναι οι διανομείς έτοιμου φαγητού, να φέρουν εκτός από το κράνος και επιπρόσθετο προστατευτικό εξοπλισμό, δηλαδή γάντια, παπούτσια, επιαγκωνίδες, επιγονατίδες, φωσφόρο και αερόσακο. Συμφωνούμε πως αυτούς τους ανθρώπους, που είναι συνεχώς στους δρόμους, πρέπει να τους προστατέψουμε με επιπρόσθετα μέτρα. Μέτρα, τα οποία πρέπει να τηρούν και οι ίδιοι ασφαλώς. 

ΟΛΑ κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Χωρίς να μηδενίζουμε καμία προσπάθεια, πρωτοβουλία, θα επιμένουμε σε αυτό, γιατί τούτο είναι που έχει σημασία. Οι προσπάθειες, που χρειάζονται πολύ κόπο, χρόνο αλλά και κονδύλια που δίνονται για την υλοποίησή τους, δεν μπορούν παρά να κρίνονται από το αποτέλεσμα. Θα επαναλάβουμε, ταυτόχρονα, πως βασικό στοιχείο στο παζλ αυτό είναι η οδική μας συμπεριφορά. Θα συμφωνήσουμε ότι είναι θέμα κουλτούρας.