Με χρηματικό πρόστιμο 750 ευρώ έκαστη τιμώρησε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας δύο αδελφές, 38 και 31 ετών, επειδή το βράδυ της 5ης Οκτωβρίου 2019, επιτέθηκαν με ρατσιστικά σχόλια και διάφορες βωμολοχίες, εναντίον Ρωσίδας, μόνιμης κατοίκου Κύπρου. Η υπόθεση, που άφησε άναυδη την κοινή γνώμη, έλαβε χώρα σε χώρο στάθμευσης στο κέντρο της Λάρνακας.

Το όχημα, που οδηγούσε μια από τις δύο καταδικασθείσες, στην προσπάθεια του να εξέλθει από τον ιδιωτικό χώρο στάθμευσης κτύπησε άλλο όχημα νεαρού Ε/κ, προξενώντας του ζημιές στον μπροστινό προφυλακτήρα και το ένα φανάρι. Ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε η αλλοδαπή και στη συνέχεια κατέθεσε ενόρκως στο Δικαστήριο, οι δύο γυναίκες προσπάθησαν να απομακρυνθούν με το όχημα τους, παρά το γεγονός ότι προκάλεσαν ζημιά σε άλλο αυτοκίνητο.

Τότε η Ρωσίδα τις ανέκοψε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει εναντίον της υβριστική και ρατσιστική επίθεση, την οποία όμως κατάφερε να καταγράψει σε βίντεο στο κινητό της τηλέφωνο. Στην παρουσία και τρίτης γυναίκας αλλά και δύο ανήλικων παιδιών που επέβαιναν στο όχημα τους, οι δύο αδελφές, προέβησαν σε χειρονομίες και εκστόμισαν φράσεις, που άφησαν άφωνη την κοινή γνώμη. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Όταν το πρωί της 6ης Οκτωβρίου η Ρωσίδα ανήρτησε στο Διαδίκτυο το βίντεο, η Αστυνομία παρενέβη αυτεπάγγελτα, εντόπισε τις δύο αδελφές που κατάγονται από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας και τους προσήψε κατηγορίες.  

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας που τους επέβαλε χθες χρηματική ποινή ύψους 750 ευρώ έκαστη, τις έκρινε ένοχες στα αδικήματα που αφορούν εξύβριση, ρατσιστική επίθεση και συμπεριφορά, εναντίον αλλοδαπής, που διαπράχθηκαν στις 5 Οκτωβρίου 2019, σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα.

Στα αρχικά στάδια της ακροαματικής διαδικασίας οι δύο αδελφές αρνήθηκαν τις εναντίον τους κατηγορίες που διατύπωσε η Αστυνομία. Ωστόσο, η κατάθεση της Ρωσίδας αλλά και το βίντεο που τράβηξε από τα γεγονότα, κρίθηκαν επαρκή για να οδηγήσουν τελικά στην καταδίκη τους.