Έκπληκτοι έμειναν, χθες το πρωί, οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος της Τράπεζας Κύπρου στην Οδό Αγίας Φυλάξεως στον Κάψαλο, καθώς μόλις έφτασαν στην εργασία τους αντιλήφθηκαν ότι το κατάστημα είχε γίνει στόχος εγκληματικής ενέργειας. Οι δράστες γάζωσαν με όπλο τις γυάλινες προθήκες ενώ βολίδες και θραύσματα πέρασαν και εντός του υποστατικού, προκαλώντας ζημιές σε τοίχο και σε γραφεία τραπεζικών υπαλλήλων. Οι πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν πως κίνητρο πίσω από τους πυροβολισμούς φαίνεται να είναι η εκδίκηση των δραστών προς την τράπεζας. Δεν αποκλείουν, ακόμη, η επίθεση να σχετίζεται με περίπτωση κατάσχεσης περιουσίας ή κατοικίας.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Φ», οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού αναζητούν όχημα συγκεκριμένου τύπου και μάρκας, χρώματος ασημί, το οποίο καταγράφεται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης κοντινού καταστήματος. Συγκεκριμένα, στις 3:15 τα ξημερώματα της Κυριακής, το συγκεκριμένο όχημα διέρχεται από την αριστερή λωρίδα της Οδού Αγίας Φυλάξεως, απέναντι από την τράπεζα, με βόρεια κατεύθυνση. Ο οδηγός με χαμηλή ταχύτητα, βολιδοσκοπεί την περιοχή και ακολούθως προχωρεί ευθεία. Από τις εξετάσεις φαίνεται πως το όχημα επιστρέψει στις 3:20 στο ίδιο σημείο, ελαττώνει και αρχίζει να γαζώνει το υποκατάστημα με αυτόματο πυροβόλο όπλο. Από τις εξετάσεις φαίνεται ότι οι πυροβολισμοί ρίχθηκαν από τη δεξιά πλευρά του οχήματος, ενώ στο μικροσκόπιο των ανακριτών έχει τεθεί το ενδεχόμενο στο όχημα να υπήρχε επιβάτης, πίσω από τη θέση του οδηγού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλος ο αριθμός πυροβολισμών, από πυροβόλο όπλο σε υποκατάστημα τράπεζας (εικόνες)

Στο σημείο για επιτόπιες εξετάσεις έσπευσαν το πρωί της Δευτέρας μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού αλλά και την Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών και του Τμήματος Βαλλιστικής. Μέχρι το απόγευμα χθες δεν είχε εξακριβωθεί ο ακριβείς αριθμός των πυροβολισμών καθώς κάποιες σφαίρες φαίνεται να εξοστρακίστηκαν. Οι πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι ρίφθηκαν περίπου 30 πυροβολισμοί με αυτόματο πυροβόλο όπλο, τύπου G3 ή καλάσνικοφ. Από τη σκηνή παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις όπως βολίδες και θραύσματα.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού έλαβαν καταθέσεις από τη διεύθυνση του υποκαταστήματος και τους υπάλληλους, οι οποίοι εξέφρασαν άγνοια για τα κίνητρα πίσω από επίθεση. Ανέφεραν ότι δεν έχουν οποιαδήποτε διαφορά με οποιονδήποτε πελάτη, ενώ δεν έχουν δεχθεί οποιαδήποτε απειλή το τελευταίο διάστημα σε σχέση με υποθέσεις που χειρίζονται. Οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, ενώ έχει παραληφθεί για μελέτη μεγάλος αριθμός κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης με στόχο να εξακριβωθούν οι αριθμοί εγγραφής του οχήματος σε περίπτωση που υπήρχαν ή ακόμη και τα πρόσωπα των δραστών όπως και οι κινήσεις τους πριν και μετά τη ρίψη των πυροβολισμών.