Στρατιωτικού τύπου είναι το όπλο με το οποίο ο δράστης εκτέλεσε τον Αλέξη Μαυρομιχάλη πριν μια βδομάδα στο διαμέρισμά του στην Ακρόπολη.

Ο βαλλιστικός έλεγχος που διενεργήθηκε στον κάλυκα που εντοπίστηκε στο σημείο από το οποίο έριξε τη μοναδική σφαίρα ο εκτελεστής, κατέδειξε ότι το όπλο που χρησιμοποίησε ήταν μεν στρατιωτικού τύπου, όχι όμως από τα κλοπιμαία G3 της Εθνικής Φρουράς. Η εξέλιξη αυτή δίνει ένα σημαντικό στοιχείο στους ανακριτές, ωστόσο από μόνο του δεν είναι ικανό για να εντοπιστεί ο δράστης.

Αναμένονται ακόμη τα αποτελέσματα από την επιστημονική εξέταση του κάλυκα για να φανεί κατά πόσον υπήρχαν σ’ αυτόν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό.

Παράλληλα, πληροφορίες του philenews αναφέρουν ότι το όχημα που χρησιμοποίησε ο δράστης κατά τη διαφυγή του εντοπίζεται τελικά να καταγράφεται από κάμερα, ωστόσο δεν είναι πολύ καθαρή η φωτογραφία, με αποτέλεσμα να μην είναι σε αναγνωρίσιμη κατάσταση. Το σημείο που καταγράφηκε το όχημα είναι κοντά από τη σκηνή της δολοφονίας, γι’ αυτό και τώρα αναζητούνται κλειστά κυκλώματα σε μεγαλύτερη ακτίνα.

Πάντως μέχρι τώρα, η Αστυνομία εξετάζει τις δολοφονίες του Μαυρομιχάλη και του Καλογερόπουλου ως ξεχωριστές, αφού δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάτι που να τις ενώνει και μόνο όταν υπάρξει ο συνδετικός κρίκος, θα εξεταστούν ως κοινό έγκλημα.