Για την ερχόμενη Δευτέρα ορίστηκε η συνέχιση της διαδικασίας που αφορά το αίτημα κράτησης των τεσσάρων κατηγορούμενων 41, 44, 22 και 21 ετών αντίστοιχα, σε σχέση με τη δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου. Ο λόγος, το ζήτημα που έθεσαν οι δικηγόροι υπεράσπισης και αφορά ελλιπές μαρτυρικό υλικό το οποίο δεν περιλαμβάνονται στο φάκελο που τους δόθηκε κατά τη χθεσινή διαδικασία παραπομπής της υπόθεσης.

Κατά τη χθεσινή διαδικασία, η δικαστής παρέπεμψε την υπόθεση σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού, η οποία ορίστηκε για εκδίκαση στις 23 Ιανουαρίου 2024. Η εκπρόσωπος της Εισαγγελίας ανέφερε ότι παρέδωσε το μαρτυρικό υλικό στους δικηγόρους των κατηγορούμενων με τον δικηγόρο του 21χρονου, Χρίστο Πουτζιουρή, να επισημαίνει ότι το μαρτυρικό υλικό είναι ελλιπές και απουσιάζουν σημαντικές καταθέσεις.

Χωρίς ολόκληρο το μαρτυρικό υλικό δεν θα μπορέσουν να επιχειρηματολογήσουν στις αγορεύσεις τους ως προς την κράτηση των πελατών τους, ανέφερε ο δικηγόρος του 21χρονου κατηγορούμενου, υποστηρίζοντας ότι η θέση αυτή είναι κοινή από όλους τους συναδέλφους του. Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι από το μαρτυρικό υλικό απουσιάζουν σημαντικές καταθέσεις, όπως αυτή του εξεταστή της υπόθεσης ενώ δεν έχει συμπεριληφθεί κανένα ημερολόγιο ενεργείας.

Οι δικηγόροι ζήτησαν όπως τους δοθεί χρόνος ούτως ώστε η Κατηγορούσα Αρχή να τους προμηθεύσει με όλο το υλικό για να επιχειρηματολογήσουν αναφορικά με την πλήρωση των τριών προϋποθέσεων που θέτει η νομολογία στο θέμα την κράτησης. Πέραν του μαρτυρικού υλικού ο κ. Πουτζιουρής αναφέρθηκε σε προπηλακισμούς που δέχονται οι ίδιοι, τονίζοντας ότι «παρόλη την προστασία που μας παρέχει η Αστυνομία, εντούτοις διαπράττονται σοβαρά ποινικά αυτόφωρα αδικήματα και υπάρχει μια αδιαφορία για να μας προστατεύσουν και εμάς». Σε άλλο σημείο είπε ότι η υπόθεση της Κατηγορούσας Αρχής βασίζεται στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και δεν υπάρχει άμεση μαρτυρία αναγνώρισης των κατηγορούμενων.

Η εκπρόσωπος της Εισαγγελίας υπέδειξε ότι εάν στο στάδιο αυτό υπολείπεται μαρτυρία, δεν επηρεάζει την υπόθεση, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν φέρει ένσταση να δοθεί χρόνος νοουμένου ότι οι κατηγορούμενοι θα τεθούν υπό κράτηση. Όπως διαφάνηκε από το δοθέν μαρτυρικό υλικό, υπολείπονταν οι καταθέσεις μαρτύρων από 86 μέχρι 92 καθώς και επιστημονική μαρτυρία.

Το Δικαστήριο μετά και τα όσα τέθηκαν ενώπιον του, όρισε νέα διαδικασία στις 27 Νοεμβρίου, διατάσσοντας οι κατηγορούμενοι να παραμένουν υπό κράτηση. Να σημειωθεί ότι χθες ήταν η πρώτη φορά που όλοι οι κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου. Στο βαρύ, κοινό, κατηγορητήριο των τεσσάρων περιλαμβάνονται τα αδικήματα της συνομωσίας για φόνο, φόνο εκ προμελέτης, κατοχή, μεταφορά και χρήση πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α και Β, κατοχή, μεταφορά και χρήση εκρηκτικών υλών, εμπρησμό οχήματος και κλοπή. Και στις 6 κατηγορίες συμπεριλαμβάνεται και το άρθρο 20 του Ποινικού Κώδικα Κεφ. 154, το οποίο αφορά αυτουργία.