Οι έρευνες για το φόνο του Θανάση Καλογερόπουλου από την ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λεμεσού, βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και ένα βήμα πριν από την πλήρη εξιχνίαση, με τα δεκάδες τεκμήρια και τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης να έχουν δέσει για τα καλά και τους τέσσερις υπόπτους, ως προς τον ρόλο που είχε ο κάθε ένας στο σχέδιο δολοφονίας.

Από τα όσα ακούστηκαν κατά τη σημερινή διαδικασία, προκύπτουν σημαντικά στοιχεία σε βάρος του 44χρονου υπόπτου και ιδιοκτήτη της έπαυλης στη Σκαρίνου. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο εξεταστής, Κώστας Μιχαήλ, διαβάζοντας την έκθεση γεγονότων, εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι την προηγούμενη ημέρα του φόνου (29/10) και κατά τη μεταφορά της μοτοσικλέτας στο σημείο του εμπρησμού, ο 44χρονος ύποπτος ήταν στην έπαυλη ενώ αναχώρησε αφού επέστρεψε το όχημα ενοικιάσεως, Nissan Note, το οποίο είχε στην κατοχή του.

Επίσης, από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι τα χαράματα του φόνου (30/10) ο 44χρονος είχε μεταβεί εκ νέου στην έπαυλη και παρέμεινε εκεί, τόσο κατά την αναχώρηση του οχήματος της δολοφονίας, όσο και κατά την επιστροφή των δύο εκτελεστών με τη μοτοσικλέτα. Ακολούθως, αναχώρησε και ο ίδιος από την έπαυλη.

Αν και υπολείπεται ανακριτικό έργο, η υπόθεση προγραμματίζεται να καταχωρισθεί στο Δικαστήριο με τις έρευνες, ωστόσο, να συνεχίζονται. Ο φάκελος θα διαβιβαστεί την Τετάρτη στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και ακολούθως θα δοθούν και οι ανάλογες οδηγίες. Η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λεμεσού αναζητεί τεκμήρια όπως την μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήσαν για τη διαφυγή τους οι δύο εκτελεστές, κλοπιμαίες πινακίδες, κινητά τηλέφωνα, ρούχα και πυροβόλα όπλα. Επίσης, αναμένεται να γίνει άλλη μια έρευνα σε συγκεκριμένη περιοχή, όπου σύμφωνα με πληροφορία που κατέχουν οι ανακριτές, αποκρύπτεται η μοτοσικλέτα.

Η σημερινή διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού σημαδεύτηκε από ένταση, προπηλακισμούς και ύβρεις για άλλη μια φορά. Η διαδικασία ανανέωσης της κράτησης των δύο υπόπτων έγινε σε αίθουσα όπου υπάρχει ειδική πόρτα για τη μεταφορά των υπόπτων εντός της αίθουσας. Πριν την έναρξη της διαδικασίας συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του θύματος ξέσπασαν σε φωνές και ύβρεις εναντίον των υπόπτων ενώ προσπάθησαν να εισέλθουν στην αίθουσα, ωστόσο, αποτράπηκαν από τις ισχυρές Δυνάμεις της Αστυνομίας. Κάποιοι εξ αυτών αποκάλεσαν τους υπόπτους «δολοφόνους» λέγοντας τους χαρακτηριστικά «αλίμονο σας όπου και να πάτε».

Εντός της αίθουσας υπήρχαν δεκάδες πάνοπλοι Αστυνομικοί ενώ οι δύο ύποπτοι έφεραν αλεξίσφαιρο γιλέκο. Παρά το γεγονός ότι ο συνήγορος υπεράσπισης του 44χρονου υπόπτου αιτήθηκε να μην αναγνωστούν τα γεγονότα τους όρκου επικαλούμενος λόγους ασφαλείας, ο δικαστής απέρριψε το αίτημα σημειώνοντας ότι υπάρχει επαρκής αστυνόμευση στο χώρο του Δικαστηρίου.

Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέγνωσε τα γεγονότα που συμπεριλαμβάνονται στον όρκο, αναφέροντας τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν και για τους τέσσερις υπόπτους. Σημείωσε ότι αναμένεται να ληφθούν άλλες 20 καταθέσεις, ενώ μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί πέραν των 170 καταθέσεων και έγιναν 19 έρευνες. Οι δικηγόροι των δύο δεν έφεραν ένσταση στο αίτημα ανανέωσης της κράτησης των πελατών τους και το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα, διατάσσοντας την κράτησή τους μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, όπου αναμένεται να παρουσιαστούν όλοι μαζί.