Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ειδικής ανακριτικής ομάδας που συστάθηκε από μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού και της ΥΠΕΓΕ, σε σχέση με την πρωτοφανή ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, σε παραθαλάσσιο υποστατικό ιδιοκτησίας Ρώσου στην περιοχή Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου.

Τα ερωτηματικά που εγείρονται είναι πάρα πολλά, το ίδιο και οι πληροφορίες που φτάνουν στις Αρχές, ότι το υποστατικό είχε μετατραπεί σε χαρτοπαικτική λέσχη για διεξαγωγή τουρνουά πόκερ. Παρά τις όποιες πληροφορίες, όμως, στις καταθέσεις που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής από τους θαμώνες, αυτοί επιμένουν ότι επρόκειτο για ιδιωτικό πάρτι καραόκε και ισχυρίζονται ότι στην κατοχή τους είχαν μικροποσά.

Η ανακριτική ομάδα θα λάβει καταθέσεις και από τους 30 θαμώνες που παρευρίσκονταν στο υποστατικό. Μέχρι το μεσημέρι, είχαν ληφθεί 16 καταθέσεις και υπολείπονται άλλες τόσες. Στις μέχρι στιγμής καταθέσεις των θαμώνων της ένοπλης ληστείας, όλοι ισχυρίζονται το ίδιο πράγμα. Ότι δηλαδή βρίσκονταν στο υποστατικό όπου είχε διοργανωθεί πάρτι με καραόκε και φαγητό.

Οι πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι στα χέρια της Αστυνομίας υπάρχουν διάφορα βίντεο από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής του Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου. Τα βίντεο μελετούνται με μεγάλη προσοχή σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν ύποπτα οχήματα.

Από το κατώφλι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού πέρασαν αργά χθες το απόγευμα, δύο πρόσωπα τα οποία κλήθηκαν να δώσουν κατάθεση σε σχέση με την ένοπλη ληστεία. Φαίνεται ότι είναι πρόσωπα που απασχόλησαν τις Αρχές και θεωρήθηκαν ύποπτα, ωστόσο, οι πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν έχει προκύψει οτιδήποτε εναντίον τους.

Στα χέρια των Αρχών υπάρχουν μαρτυρίες οι οποίες αξιολογούνται αλλά και δεκάδες πειστήρια τα οποία εντοπίστηκαν στη σκηνή και στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις. Ο τρόπος δράσης των τεσσάρων κουκουλοφόρων στρέφει τις έρευνες σε συγκεκριμένη κατεύθυνση, κάνοντας λόγο για εγκληματική ομάδα αλλοδαπών. Την ίδια ώρα, εγείρονται διάφορα ερωτηματικά σε σχέση με τις καλοσχεδιασμένες ενέργειες των δραστών, οι οποίοι φαίνεται να γνώριζαν πότε θα διοργανωθεί το ιδιωτικό πάρτι και το τουρνουά πόκερ και να είχαν πολύ καλή πληροφόρηση εκ των έσω.