Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο 35χρονος Ρώσος που συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, καθώς καταζητείτο για την ληστεία σε βάρος 36χρονου Ισραηλίτη επιχειρηματία.

Σε βάρος του υπόπτου διερευνώνται τα αδικήματα της συνομωσίας, ληστείας, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο δικηγόρος του υπόπτου δεν έφερε ένσταση στο αίτημα κράτησης της Αστυνομίας σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση της ληστείας που διαπραχθεί το μεσημέρι της Τρίτης (2/4) σε περιοχή της Γερμασόγειας. Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα των ανακριτών του ΤΑΕ Λεμεσού και διέταξε όπως ο ύποπτος τεθεί υπό κράτηση για περίοδο οκτώ ημερών.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης ο παραπονούμενους είχε διευθέτηση ραντεβού μέσω Τelegram αφού εντόπισε άγνωστο του, πωλητή κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με την καταγγελία του 36χρονου παραπονούμενου, γύρω στη 01:30 το μεσημέρι της Τρίτης, συναντήθηκε με τον ύποπτο, με σκοπό την αγορά κρυπτονομισμάτων. Κατά τη συνάντηση, ο 36χρονος φέρεται να δέχθηκε επίθεση από τον 35χρονο ύποπτο, καθώς και από άλλα δύο ύποπτα πρόσωπα. Ο ένας εκ των δραστών τον άρπαξε από τον λαιμό και ακολούθως άλλοι δύο άντρες εισήλθαν στο όχημα του παραπονουμενου όπου σύμφωνα με την καταγγελία του 36χρονου, έκλεψαν από αυτόν, χρηματικό ποσό πέραν των 50,000 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή. Οι δύο άντρες φορούσαν κουκούλες, χειρουργικές μάσκες και γάντια.

Από τις εξετάσεις που έγιναν από το ΤΑΕ Λεμεσού, προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 35χρονου υπόπτου αφού αυτός φαίνεται ότι ενοικίασε όχημα από συγκεκριμένο πρόσωπο. Ο 35χρονος σύμφωνα με τις εξετάσεις επικοινώνησε με άλλο πρόσωπο ενημερώνοντας ότι Κυριακή θα αφιχθεί στην Κύπρο και θα ήθελα όχημα ενοικιάσεως

Όπως διαπιστώθηκε ο ύποπτος μαζί με άλλο πρόσωπο, έκλεισαν διαμέρισμα στη Λεμεσό την περασμένη Κυριακή για τρία βράδια εντούτοις έμειναν μόνο δύο.

Επίσης μετά την ληστεία φαίνεται ότι οι 3 δράστες άφησαν το όχημα ενοικιάσεως σε σημείο της Γερμασόγειας και το κλειδί κάτω από τον τροχό και ακολούθως ταξί τους μετέφερε σε τουριστικό κατάλυμα για να πάρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και από εκεί τους μετέφερε στην Αγία Νάπα.

Ανακρινόμενος ο ύποπτος τοποθετεί τον εαυτό του στη σκηνή του επεισοδίου ενώ δίνει διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι θα διερευνηθούν. Όπως είπε, μετέβηκε στη σκηνή μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο μετά από παράκληση φιλικού τους προσώπου το οποίο τους είπε ότι ήθελε να κάνει μια συναλλαγή.

Αφού το φιλικό τους πρόσωπο εισήλθε στο αυτοκίνητο του παραπονούμενου, μετά από λίγο, όπως ισχυρίστηκε, του έστειλε μήνυμα πως χρειαζόταν βοήθεια. Αμέσως ο ύποπτος και το άλλο πρόσωπο κινήθηκαν προς το αυτοκίνητο του παραπονούμενου και αφού κατάφεραν και άνοιξαν τις πόρτες, το φιλικό τους πρόσωπο, τους ανέφερε ότι ο παραπονούμενος κρατούσε πιστόλι και όπως ισχυρίστηκε τράπηκαν σε φυγή.

Ακολούθως μπήκαν στο αυτοκίνητο που ενοικίασε ο ίδιος και σε κάποια στιγμή αντιλήφθηκαν ότι τους ακολουθούσε ο παραπονούμενους και τότε ανέπτυξαν ταχύτητα μέχρι που του ξέφυγαν.

Ο 35χρονος ισχυρίστηκε ότι πέρασε στα κατεχόμενα μαζί με τα άλλα δύο πρόσωπα με σκοπό να πάρουν αεροπλάνο για να μεταβούν από την Τουρκία στη Ρωσία. Είπε ακόμη ότι ενώ είχαν εισέλθει στο αεροπλάνο και οι τρεις, αστυνομικοί τον προσέγγισαν και τον κατέβασαν από το αεροπλάνο ενώ τα άλλα δύο φιλικά του πρόσωπα, όπως ισχυρίστηκε, παρέμειναν στο αεροπλάνο.

Ο ύποπτος ισχυρίστηκε ότι κτυπήθηκε από μέλη της Αστυνομίας κατά την σύλληψη του και ο δικηγόρος του ζήτησε όπως εξεταστεί από ιατρό και να του δοθεί ιατρική φροντίδα.