Εξελίξεις σημειώνονται γύρω από την καταγγελία ασθενούς, ότι αφέθηκε για πάνω από έξι ώρες κλεισμένος σε δωμάτιο νοσοκομείου, εκτός θαλάμου νοσηλείας.

Η έκθεση γεγονότων που ετοιμάστηκε μετά από οδηγίες του ΟΚΥπΥ παραδόθηκε χθες στο Υπουργείο Υγείας με εισηγήσεις για δύο συν ένα νοσηλευτές οι οποίοι ήταν βάρδια το συγκεκριμένο βράδυ που αφορά στο παράπονο του συνταξιούχου ασθενή.

Η έκθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει τα ευρήματα του ερευνώντα λειτουργού ο οποίος είχε συναντήσεις τόσο με τον ασθενή αλλά και με τους νοσηλευτές, που σύμφωνα με την καταγγελία φέρεται να ήταν καθήκον, όταν κλειδώθηκε σε δωμάτιο ο ηλικιωμένος, για αρκετές ώρες όπως αναφέρει η καταγγελία.

Ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι, το πόρισμα του ερευνώντος λειτουργού συνοδεύει επιστολή του ΟΚΥπΥ με την οποία ζητείται από την υπουργό Υγείας να απευθυνθεί στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας ώστε να ζητηθεί όπως τεθούν σε διαθεσιμότητα οι δύο από τους τρεις νοσηλευτές, μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας από πλευράς Αστυνομίας.

Για τον τρίτο νοσηλευτή, αυτός δεν είναι δημόσιος υπάλληλος αλλά εργοδοτείται από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και ως εκ τούτου η έκθεση στάλθηκε και στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΟΚΥπΥ για να εξετάσει πιθανή διάπραξη πειθαρχικού αδικήματος.

Σημειώνεται ότι ο νοσηλευτής που φέρεται να κλείδωσε στο δωμάτιο τον ασθενή, βρίσκεται με άδεια μέχρι περατώσεως των ερευνών.

Στο μεταξύ, η έρευνα της Αστυνομίας μετά από καταγγελία του ΟΚΥπΥ βρίσκεται σε εξέλιξη με τη λήψη καταθέσεων από εμπλεκόμενους και τη φωτογράφηση του συγκεκριμένου δωματίου. Όπως έγραψε ο «Φ», το δωμάτιο στο οποίο φέρεται να κλειδώθηκε ο εγχειρισμένος ασθενής, ήταν ο χώρος αλλαγής πληγών και όχι αποθήκη. Αυτό που ερευνάται είναι κατά πόσον στο δωμάτιο αυτό θα μπορούσε κάποιος να κρατηθεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα όσο διαρκεί η αλλαγή πληγών, ή θα μπορούσε να κρατηθεί περισσότερο. Αναμένεται ότι η έρευνα του Οργανισμού θα δοθεί και στην Αστυνομία ώστε να απαντηθούν τα ερωτήματα αυτά και στη συνέχεια να διαφανεί κατά πόσον προκύπτει ποινικό αδίκημα από την ενέργεια αυτή.

Η έρευνα διεξάγεται από το ΤΑΕ Λευκωσίας και μετά τη συμπλήρωσή της ο φάκελος θα τεθεί στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες, αφού φαίνεται ότι δεν είχε απασχολήσει ξανά την Αστυνομία αυτής της φύσης υπόθεση.