Σε σωρεία καταγγελιών προχώρησε η Αστυνομία τις τελευταίες 12 ώρες για παραβάσεις του διατάγματος απαγόρευσης αχρείαστων μετακινήσεων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις 06.00 το πρωί μέχρι τις 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης σημειώθηκαν 291 καταγγελίες σε σύνολο 5033 ελέγχων της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στην επαρχία Αμμοχώστου, με τον αριθμό να ανέρχεται στις 128.

Υπενθυμίζεται ότι τις πρώτες ώρες εφαρμογής του διατάγματος, η Αστυνομία προέβη σε 31 καταγγελίες και ως εκ τούτου ο συνολικός αριθμός καταγγελιών είναι 322.

Πάφος: 60 καταγγελίες στο πρώτο 24ωρο της απαγόρευσης

Πέραν των 60 καταγγελιών για μη συμμόρφωση με το διάταγμα απαγόρευσης των περιττών μετακινήσεων του πληθυσμού καταγράφηκαν στην επαρχία Πάφου το πρώτο μόλις 24ωρο της εφαρμογής του μέτρου. Οι 35 καταγγελίες αφορούσαν σε παραβίαση του διατάγματος από πεζούς πολίτες, οι 22 από οδηγούς οχημάτων και έξι σε ιδιοκτήτες υποστατικών που παραβίασαν το διάταγμα μη λειτουργίας τους.

Στην πόλη και επαρχία της Πάφου πραγματοποιήθηκαν από τις 6.00 το απόγευμα της Τρίτης μέχρι την ίδια ώρα της Τετάρτης πέραν των χιλίων έλεγχοι από μέλη της Αστυνομίας για εφαρμογή του διατάγματος απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Το πρώτο βράδυ εντοπίστηκαν και καταγγέλθηκαν δυο οδηγοί που δεν κατείχαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά και πέντε πεζοί για τον ίδιο λόγο, καθώς και τρεις μπυραρίες που λειτουργούσαν στην παρουσία θαμώνων.

Την ημέρα της 25ης Μαρτίου οι έλεγχοι απέφεραν 30 καταγγελίες που αφορούσαν σε πεζούς και 20 που αφορούσαν σε οδηγούς αυτοκινήτων. Καταγγέλθηκαν επίσης ιδιοκτήτες μπυραρίας, ενός μίνι μάρκετ και ενός σουβλατζίδικου στο οποίο υπήρχαν συγκεντρωμένοι θαμώνες.
 

Πηγή: philenews