«Πονοκέφαλο» για τον Δήμο Λευκωσίας αποτελεί η δράση ανεγκέφαλων, οι οποίοι γεμίζουν με συνθήματα και γκράφιτι τους τοίχους κτηρίων στην παλιά Λευκωσία. «Ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με αυτό το φαινόμενο», ανέφερε στο philenews υπεύθυνος του Δήμου Λευκωσίας, αφού όπως εξήγησε κάθε βράδυ τα άτομα αυτά παίρνουν τα σπρέι και καταστρέφουν προσόψεις κτηρίων.

«Είναι λυπηρό και αντιαισθητικό για την πόλη μας να βλέπεις παντού συνθήματα, τα οποία πολλές φορές είναι και υβριστικά», δήλωσε ο υπεύθυνος του Δήμου, σημειώνοντας παράλληλα πως οι γνωστοί άγνωστοι δεν διστάζουν να γράφουν ακόμα και σε κτήρια με πουρόπετρα, ένα μοναδικό και ακριβό υλικό για το οποίο είναι δύσκολο να βρεις τεχνίτες που θα το αποκαταστήσουν.

 

  

 

Εκτός από το γεγονός πως καταστρέφουν τις περιουσίες, επιχειρήσεις των πολιτών, αλλά και ιστορικά κτήρια η δαπάνη που βαραίνει τον Δήμο είναι τεράστια, καθώς μέσα σε μια μόνο μέρα η ζημιά μπορεί να κοστίσει 400-500 ευρώ. «Σχεδόν κάθε μέρα ο Δήμος Λευκωσίας επωμίζεται το κόστος για να επιδιορθώνει τις ζημιές που κάνουν μερικοί», τόνισε.

 

 

 

 

 

Από αυτοψία που κάναμε στην παλιά Λευκωσία, συναντήσαμε συνεργείο του Δήμου την ώρα που έβαφε τους τοίχους για να κρύψει τα συνθήματα, με έναν εκ των υπαλλήλων να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τα εν λόγω περιστατικά. «Κάνουμε αυτή τη δουλειά κάθε μέρα, δύο συνεργεία του Δήμου βρίσκονται επί ποδός για να βάφουν τοίχους», επεσήμανε.

 

 

  

  

Όπως μας λέχθηκε, μεγάλο πρόβλημα αποτελούν μέλη των συνδέσμων ποδοσφαιρικών ομάδων. Ο Δήμος αποστέλλει επιστολές και πραγματοποιεί συναντήσεις με τους Συνδέσμους, ούτως ώστε να βρεθεί μια λύση, ωστόσο μέχρι στιγμής οι συναντήσεις αυτές δεν έχουν επιφέρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, καθώς η κατάσταση παραμένει η ίδια.

 

 

 

 

Πρόσφατα μάλιστα κατέστρεψαν και το πάρκο, «Στέλιος Κολοκασίδης», στο οποίο πολλά παιδιά αλλά και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία, να περάσουν τον χρόνο τους ήρεμα καθώς συνδυάζει το παιχνίδι με το πράσινο της φύσης.