Μετά από ένα χρόνο γεμάτο κόπους και θυσίες κατάφεραν να εξασφαλίσουν το απόλυτο «20», το οποίο αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για να αρχίσουν να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα τους. Οι πρώτοι των πρώτων στις Παγκύπριες Εξετάσεις, μιλούν στο philenews για το πως κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν αυτό το αποτέλεσμα και την ίδια ώρα στέλνουν το δικό τους μήνυμα στους επόμενους τελειόφοιτους μαθητές.

Αντωνίου Μικαέλα – Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου

Ιδιαίτερη χαρά, ευχαρίστηση αλλά και ανακούφιση είναι τα συναισθήματα που διακατέχουν τη Μικαέλα Αντωνίου μετά  την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Παγκύπριων Εξετάσεων. Η Μικαέλα, η οποία κατάφερε να πάρει το απόλυτο «20», με το οποίο εξασφάλισε μια θέση στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, δήλωσε στο philenews πως ήταν μια πολύ πιεστική χρονιά και πως νιώθει ότι οι κόποι της ανταμείφθηκαν.

Όσον αφορά το εκπαιδευτικό ίδρυμα, το οποίο θα επιλέξει δήλωσε πως, «το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι από τις πρώτες μου επιλογές». Τέλος, έστειλε το δικό της μήνυμα σε όλους τους τελειόφοιτους μαθητές. “Αυτό που θέλω να τους πω είναι να δουλέψουν σκληρά”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δείτε τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων

Γιούλια Γιαννούκου – Tμήμα Aγγλικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου

Η μαθήτρια του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου, Γιούλια Γιαννούκου, πέτυχε το απόλυτο 20 και εξασφάλισε θέση στοTμήμα Aγγλικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, συνεχίζοντας παράλληλα μια σπουδαία παράδοση που το συγκεκριμένο λύκειο της Πάφου έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια, δίνοντας μαθητές του στην πρώτη δεκάδα των παγκύπριων επιτυχιών. Η Γιούλια Γιαννούκου εξέφρασε την μεγάλη της χαρά για την επιτυχία αυτή, την οποία απέδωσε στο συστηματικό της διάβασμα και στις θυσίες και στερήσεις στις οποίες υποβλήθηκε για να επιτύχει το απόλυτο της επιτυχίας. Εξέφρασε δε τις ευχαριστίες της στους γονείς και καθηγητές της, με τη βοήθεια των οποίων έγινε κατορθωτή η διάκριση της αυτή.

Ο λυκειάρχης του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου Πάφου, Ξένιος Παναγή, εξέφρασε από την πλευρά του την περηφάνεια του για την επιτυχία της Γιούλιας και για το γεγονός ότι ακόμη μια χρονιά το σχολείο και οι μαθητές του βρίσκονται ανάμεσα στους πρώτους της Κύπρου. Δεν αποτελεί έκπληξη η φετινή διάκριση για μας, τόνισε, αφού έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια μια παράδοση επιτυχιών στις παγκυπριες εξετάσεις ως αποτέλεσμα της υπεύθυνης και ευσυνείδητης δουλειάς που γίνεται στο σχολείο από όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικό και διευθυντικό προσωπικό.

Στους πρώτους δέκα βρίσκεται φέτος και η Νικολέτα Βρυωνιδου του Α΄ Λυκείου Πάφου, η οποία εξασφάλισε θέση στο τμήμα βιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Κυριάκου Γιώργος – Σχολή Ικάρων

Ο Γιώργος Κυριάκου, ο οποίος κατάφερε να εξασφαλίσει τη μοναδική θέση στη Σχολή Ικάρων, μιλώντας στο philenews, ανέφερε πως η αγωνία ήταν πολύ μεγάλη. Ανέμενε όπως είπε να τα πάει καλά, αλλά όχι να εξασφαλίσει το απόλυτο «20».

Το δικό του μυστικό όπως σημείωσε, ήταν να διαβάζει, κατανοώντας αυτά που διαβάζει και όχι να τα μαθαίνει απλώς. Τέλος, ευχήθηκε καλές επιτυχίες στους επόμενους. «Πρέπει να προσπαθήσουν αρκετά αλλά όταν θέλουν μπορούν».

Αντωνιάδου Άντρεα – Τμήμα Γαλλικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου

Πάρα πολύ ικανοποιημένη από το αποτελέσματα αισθάνεται η Άντρεα Κυριάκου, η οποία κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στο Τμήμα Γαλλικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου. «Διάβαζα καλά το μυστικό είναι να έχει πρόγραμμα».

«Οι Παγκύπριες εξετάζουν τα όρια της αντοχής των μαθητών, άρα πρέπει να υπάρχει και ένα όριο», τόνισε. Τέλος, ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία σε όλους ανεξαρτήτως του αποτελέσματος.

Στο Philenews μίλησαν και οι τέσσερις από τους πέντε πρωτεύσαντες της επαρχίας Λεμεσού περιγράφοντας το πώς ένιωσαν όταν πληροφορήθηκαν τα ευχάριστα αποτελέσματα, τα σχέδια τους αλλά και το πώς βίωσαν την τελευταία και πιο απαιτητική σχολική χρονιά.

Σίμος Αντωνίου – Οικονομικών – Πανεπιστήμιο Κύπρου – Λύκειο Αγίου Νικολάου

«Είναι γλυκόπικρα τα συναισθήματα που έχω γιατί αντιλήφθηκα ότι δεν μου αρέσει ο κλάδος που ακολούθησα. Έπρεπε να ήμουν στο Πρακτικό και έτσι έχω αποφασίσει να ξανά δώσω Παγκυπρίες εξετάσεις του χρόνου», ανέφερε ο Σίμος ο οποίος σήμερα εκτελεί στη στρατιωτική του θητεία. Εξήγησε ότι τα Οικονομικά δεν είναι κάτι που επιθυμούσε αλλά τα έβαλε ως πρώτη επιλογή αναγκαστικά, καθώς είχε αντιληφθεί όπως είπε ότι δεν υπήρχε κάποια άλλη επιλογή.

Η επιλογή για του χρόνου όπως είπε είναι σε Σχολή Πολιτικού Μηχανικού. Σε ότι αφορά την μαθητική χρονιά, ανέφερε ότι ήταν μια πολύ δύσκολη κυρίως στο θέμα ψυχολογίας.

Χρυσταλλένη Παπαγεωργίου – Νομική Πανεπιστήμιο Κύπρου – Λύκειο Αποστολών Πέτρου και Παύλου

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη ωστόσο είμαι ενθουσιασμένη και πολύ χαρούμενη», ανέφερε στο Philenews η Χρυσταλλένη η οποία κατάκτησε την πρώτη θέση στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σημείωσε ότι έφυγε ένα μεγάλο άγχος και στα συναισθήματα της είναι ανάμεικτα. «Ήταν η πρώτη μου επιλογή, ωστόσο θα αναμένω και τα αποτελέσματα της Ελλάδας» είπε, τονίζοντας ότι εάν κατακτήσει θέση στην Ελλάδα θα επιλέξει αυτή για να ανεξαρτητοποιηθεί.

Ερωτηθείς εάν ήταν δύσκολη χρονιά, ανέφερε πως για την ίδια ήταν εύκολη καθώς διάβαζε συστηματικά και οργανωμένα. «Το άγχος φυσικά υπήρχε καθώς οι Παγκύπριες εξετάσεις είναι και αυτές που κρίνουν το μέλλον μας».

Ιωάννα Γεωργίου – Μαθηματικών και Στατιστικής Πανεπιστήμιο Κύπρου – Λύκειο Λινόπετρας

«Ήταν η πρώτη μου επιλογή, ωστόσο ο κύριος στόχος είναι η Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στην Αθήνα», ανέφερε η Ιωάννα η οποία αναμένει και αυτή τα αποτελέσματα για τις Σχολές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά τη χρονιά, την χαρακτήρισε δύσκολη επισημαίνοντας πως οι τελειόφοιτοι είχαν τρεις εξεταστικές περιόδους και το πρόγραμμα ήταν αρκετά κουραστικό. «Ισορρόπησα και το διάβασμα μαζί με τα ενδιαφέροντά μου, τα χόμπι και τις εξόδους με φίλους μου για να καταφέρω να ανταπεξέλθω».

Αναμένει όπως είπε τα αποτελέσματα της Ελλάδας ευελπιστώντας να πέτυχε θέση το Μετσόβιο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών.

‘Ολσεν Κυριάκος –Νοσηλευτική ΤΕΠΑΚ – Λανίτειο Λύκειο

Χαρούμενος με το αποτελέσματα ωστόσο δεν είναι η Σχολή της επιλογής του ανάφερε στον Philenews ο Κυριάκος Όλσενο, ο οποίος αρίστευσε στη Σχολή Νοσηλευτικής στο ΤΕΠΑΚ εξασφαλίζοντας βαθμό πρόσβασης το απόλυτο 20.

Όπως είπε, αναμένει τα αποτέλεσμα της Ελλάδας καθώς η Σχολή της επιλογής του είναι η Οδοντιατρική οποία δεν προσφέρεται στην Κύπρο. «Είμαι αισιόδοξος και αναμένω τη βαθμολογία».

Εξήγησε ότι για τον ίδιο ήταν μια δύσκολη χρονιά καθώς διάβαζε, ενώ υπηρετεί στον στρατό. «Είναι η δεύτερη χρονιά που δίνω Παγκύπριες καθώς πέρσι έχασα τη θέση στην Οδοντιατρική για 0.15».