Δεν θα προχωρήσει κατά πάσα πιθανότητα σε αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο για άρση της βουλευτικής ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Εισαγγελέας.

Το θέμα διερευνήθηκε από την Αστυνομία μετά από καταγγελία της βουλευτού Αλεξάνδρας Ατταλίδου. Η καταγγελία αφορούσε σχόλιο στο διαδίκτυο του κ. Θεμιστοκλέους, με αφορμή ανάρτηση της κ. Ατταλίδου ύστερα από την ψήφιση του Νομοσχεδίου για τις θεραπείες μεταστροφής.

Ο συγκεκριμένος βουλευτής είχε σχολιάσει την ανάρτηση της κ. Ατταλίδου, γράφοντας «μάλλον οι τρεις μαύροι δεν έφθασαν ποτέ», αναφερόμενος σε παλαιότερη ανάρτησή της για υβριστικά σχόλια που δεχόταν από πολίτες αναφορικά με την στάση της για το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία. Μετά τον σάλο που ξέσπασε ο κ. Θεμιστοκλέους σε νέα του ανάρτηση στο Facebook, υποστήριξε πως τα πράγματα είναι απλά.

«Την φράση «έλαβα μηνύματα ότι θα μου στείλουν τρεις μαύρους», δεν είμαι εγώ που την έβαλα στην πολιτική ζωή, αλλά η κυρία Ατταλίδου από μόνη της και χωρίς να την πιέσει κανένας, για να εμφανιστεί ενώπιον της κοινής γνώμης ότι τάχα για τις πολιτικές απόψεις της, δέχεται απειλές», έγραψε.

Η Γενική Εισαγγελία μελέτησε τον φάκελο, ζύγισε όλα τα δεδομένα και αποφάσισε πως δεν θα μπορούσε στηριχτεί νέο αίτημα στο Ανώτατο για άρση της ασυλίας του κ. Θεμιστοκλέους, αφού κρίνεται πως η ανάρτηση δεν έχει τα στοιχεία για στήριξη υπόθεσης στη βάση της ρητορικής μίσους.