Μη αποδεκτή χαρακτήρισε την κατάσταση στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου ο «βουλευτής» του ΡΤΚ, Αρμαγάν Τζιαντάν, λέγοντας ότι η Λευκωσία χρειάζεται μια δεύτερη διέλευση για οχήματα το συντομότερο.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο κ. Τζιαντάν μιλούσε στην τηλεόραση του ομίλου “Κίπρις” και η εφημερίδα σήμερα αναφέρει ότι ο T/κ πολιτικός μίλησε και για τις συνεδριάσεις των επιτροπών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ). Στην ατζέντα της επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας, είπε, βρίσκεται η Ανατολική Μεσόγειος και η επιρροή της Ρωσίας στην περιοχή, ενώ υπάρχουν και δύο εκθέσεις που αφορούν άμεσα την Κύπρο, μία για το άνοιγμα του Βαρωσιού και μία για την ασφάλεια και τη συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αναφερόμενος στοn διορισμό ειδικού αντιπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Τζιαντάν είπε ότι στη διαδικασία να ξεκινήσουν πάλι οι διαπραγματεύσεις, η τ/κ πλευρά θέλει να γίνει πιο ξεκάθαρο πώς θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. «Αν δεν γίνει αυτό, ο διορισμός ειδικού αντιπροσώπου θα έδινε την εντύπωση ότι ‘κατά κάποιο τρόπο άρχισαν οι διαπραγματεύσεις’ και, ως εκ τούτου, αντιμετωπίζεται με κάποια ψυχρότητα. Λέγεται ότι δεν υπάρχει κοινό υπόβαθρο», ανέφερε.

Σχολιάζοντας, επίσης, την επερχόμενη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ανέφερε ότι είναι σημαντική η συνάντηση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και πρόσθεσε ότι το Κυπριακό θα είναι στην ημερήσια διάταξη.