Ο Νίκος Τινής θεωρεί ότι μετά από τόσα χρόνια, η ύπαρξη και η χρήση των οδοφραγμάτων στην Πράσινη Γραμμή, απλά εξωραΐζουν κι ενισχύουν οικονομικά την τουρκική κατοχή.

Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας. Διαπλάτυνε κι άλλο τα οδοφράγματα έτσι που όταν αποφασίσει η Τουρκία να επεκτείνει ή να κηρύξει πόλεμο εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, να διευκολύνεις την επέλαση των τουρκικών αρμάτων προς τις ελεύθερες περιοχές χωρίς δυσκολίες όπως ήταν ο δρόμος Λευκωσίας – Αμμοχώστου.

Πράσινη Γραμμή: Εφεύρημα της Βρετανίας, η οποία ρυμουλκώντας και ενίοτε αποψιλώνοντας τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, μια εβδομάδα μετά την ένταξη μας στην ΕΕ, ανακαλύπτει και επιβάλλει εκδικητικά, κανονισμούς Πράσινης Γραμμής, που ωραιοποιούν την τουρκική κατοχή και διαμελιστική γραμμή, διαφημίζοντας έστω και έμμεσα τη κατοχή της βόρειας Κύπρου ως νέο παράδεισο. Δεν είναι μεμονωμένη η βρετανική δράση υπέρ των τουρκικών συμφερόντων και του Τατάρ που ζητά ελεύθερο εμπόριο των κατεχομένων με τη Βρετανία, πέραν της ΔΔΟ με ουρά (όπως και το ψέμα έχει μεγάλη ουρά) και το «poor Turks» που και η εδώ, πέμπτη φάλαγγα, ξελαρυγγίζονται.

Στις 22/5/18, έγραψα ότι τυχόν άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας θα είναι το τέλος της Αμμοχώστου, καθώς και των Τουρκοκυπρίων. Δυστυχώς, σήμερα τα γεγονότα κοντά στα σύνορα επιβεβαιώνουν το αληθές.

Οι χρήστες των οδοφραγμάτων προσποιούνται ακόμη, ότι δεν άκουσαν τη δήλωση του Ντενκτάς (18/5/2003) ότι ήθελε να συνειδητοποιήσουν αυτοί που θα περνούν τα οδοφράγματα θα εισέρχονται σε άλλο κράτος. Αλήθεια, τι υπονοούν αυτοί που αγοράζουν φτηνή βενζίνη κ.λ.π., ενισχύοντας οικονομικά την κατοχή «εμείς δεν ξεγράφουμε τα κατεχόμενα». Δηλαδή, εγώ που δεν πήγα ποτέ στα κατεχόμενα γιατί αρνούμαι να δείξω ταυτότητα και δεν αναγνωρίζω το ψευδοκράτος, έχω ξεγράψει την Αμμόχωστο; Ντροπή! Όταν κάποιος νέμεται και καταπατά το σπίτι σου, δεν του λες ευχαριστώ που ζει μέσα και το προσέχει (κατακτητής). Και γιατί εγώ ΟΕΒ και ΚΕΒΕ, ο φορολογούμενος, να πληρώνω και να επιδοτώ τους αγρότες που δέχονται αθέμιτο ανταγωνισμό από τα κατεχόμενα;

Ανοίγουμε τα οδοφράγματα της ντροπής και παρακαλούμε τους διεθνείς οργανισμούς να μας προστατεύσουν. Υπάρχουν πολλών λογιών δολοφονίες από κάπηλους και διαστροφείς. Ήταν αναμενόμενο ο εθισμός της διέλευσης, για δήθεν να δει το σπίτι του ο πρόσφυγας, να τον κεράσουν και καφέ, να δείξει το σπίτι του στα παιδιά του. Όμως, χρόνο με χρόνο πλήθυναν οι εθισμένοι (μη πρόσφυγες), σαν απότοκο πολιτικομματικής μας ζωής, είναι αδελφοί μας οι Τουρκοκύπριοι, πώς να το κάνουμε δηλαδή, της δικοινοτικής προώθησης με τα δικοινοτικά κονδύλια και τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, τις μεταβάσεις με οργανωμένα σύνολα λες και θα μειώσουν τις δικές τους ενοχές, για την υποστήριξη τους στη ΔΔΟ. «Άμα μπεις στο σπίτι σου σαν επισκέπτης και όχι ως νόμιμος ιδιοκτήτης, τουλάχιστον, μην παροτρύνεις κι άλλους στον αρρωστημένο σου εθισμό», τότε βάρτου ρίγανη του κυπριακού προβλήματος.

Οι χρήστες των οδοφραγμάτων, στην πλειονότητά τους, οφείλονται σε οικονομικές εξαρτήσεις, αλληλοϋποστηρίξεις, (το λένε «δικοινοτικές συναλλαγές»), σε καζινόπληκτους και κουμπαρόβιους, χωρίς να ενοχλούνται από την παρουσία μαυροφορεμένων συγγενών αγνοουμένων ενισχύοντας την άποψη της Τουρκίας για «δύο κράτη» και οικονομικά την κατοχή.

ΥΓ. Εξαρτάται από τον ΠτΔ η εξάλειψη των δωσίλογων και των μαυραγοριτών από τη λεγόμενη «Πράσινη Γραμμή». Για να επιτευχθεί αυτό, η λύση είναι το κλείσιμο των οδοφραγμάτων.