Ολοκληρώθηκε προ ολίγου η σύσκεψη στο Προεδρικό, για τα μέτρα εκσυγχρονισμού του πλάνου αστυνόμευσης, ώστε να μην επαναληφθούν τα επεισόδια σε Λεμεσό και Χλώρακα.

Τα πέντε θέματα / αποφάσεις που λήφθηκαν:

  1. Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε ήταν τα θέματα ασφαλείας σε σχέση με τα γεγονότα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ και τα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία.
  2. Επειδή το Μεταναστευτικό αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης αποφασίστηκε η ενίσχυση της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, το πρώτο δεκαπενθήμερο Νοεμβρίου, ώστε να αυξηθούν περαιτέρω οι επιστροφές και οι απελάσεις.
  3. Η συγκρότηση δύο επιπλέον Μόνιμων Αντιοχλαγωγικών Διμοιριών στη ΜΜΑΔ από τις 6 Νοεμβρίου.
  4. Μέχρι τέλος του μήνα θα ολοκληρωθεί η αυτονόμηση της Υπηρεσίας Διαχείρισης και Αξιοποίησης Πληροφοριών (ΥΔΑΠ) της Αστυνομίας.
  5. Αναδιοργάνωση εντός του έτους 24 τμημάτων της Αστυνομίας που θα οδηγήσει σε ενίσχυση της επιχειρησιακής δυνατότητας και επέμβασής της. Η αναδιοργάνωση θα περιλαμβάνει και την αξιοποίηση στην πρώτη γραμμή, Αστυνομικών οι οποίοι τώρα ασκούν γραφειακά καθήκοντα.

Πριν τη σύσκεψη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ζήτησε και ενημερώθηκε για τα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία σε σχέση με την προστασία Ισραηλινών συμφερόντων στην Κύπρο.

Ο αρχηγός ενημέρωσε τον Πρόεδρο πως τα μέτρα ασφάλειας έχουν αυξηθεί σε αεροδρόμια και λιμάνια καθώς και στην πρεσβεία του Ισραήλ.