Σοβαρό πρόβλημα για τα ασθενοφόρα με κίνδυνο να χαθούν άνθρωποι, αποτελούν οι κάμερες της τροχαίας.

Μετά από καταγγελίες που έγιναν στο philenews, επικοινωνήσαμε με τη διευθύντρια της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, Ριάνα Κωνσταντίνου, η οποία επιβεβαίωσε ότι πολλοί οδηγοί δεν παραμερίζουν για να περάσει το ασθενοφόρο αν βρίσκονται σε σημείο με κάμερες και ότι εκείνοι που έκαναν χώρο στο ασθενοφόρο έλαβαν, τελικά, πρόστιμο.

«Πήραν πολλά πρόστιμα χωρίς να ευθύνονται, αφού στην ουσία έκαναν χώρο στο ασθενοφόρο για να περάσει. Όντως υπάρχει πρόβλημα, κυρίως στα σημεία που έχει κάμερες. Οι οδηγοί έπαψαν να παραμερίζουν. Μας δυσκολεύει αφάνταστα και προσπαθούμε από την πλευρά μας να δούμε πώς να το επιλύσουμε και να προχωρήσουμε σε κάποιες εισηγήσεις. Είναι ένα σοβαρό θέμα», είπε.

Κάποιοι οδηγοί, σημειώνει η κ. Κωνσταντίνου, τους αποστέλλουν και γραπτώς τα πρόστιμα, εξηγώντας ότι ο λόγος που παρανόμησαν ήταν το ασθενοφόρο αλλά καλούνται να πληρώσουν είτε για παραβίαση κόκκινου σηματοδότη, είτε γιατί πάτησαν στη γραμμή.

«Έχουμε συχνή ενημέρωση για τέτοια περιστατικά», ανέφερε και πρόσθεσε ότι έδωσαν πίστωση χρόνου στο σύστημα φωτοεπισήμανσης, όμως, θα επιδιώξουν να επικοινωνήσουν με την Τροχαία και με την ηγεσία της Αστυνομίας. «Πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε και τι πρέπει να διορθωθεί ή να αλλάξει».

Είναι αναγκαίο να μην μπαίνουν εμπόδια στα ασθενοφόρα, τονίζει. «Αφορά ανθρώπινες ζωές. Παίζουμε με τα δευτερόλεπτα στο δρόμο και δυστυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια να αναμένουμε επειδή ο κόσμος φοβάται τις κάμερες, γνωρίζοντας ότι θα λάβει πρόστιμο».