Τον προϋπολογισμό του Υπουργείου της για το έτος 2024 παρουσιάζει αυτή την ώρα η υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Η μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με το 2023, €174 εκατομμύρια, καταγράφεται στη γενική εισφορά του Κράτους στο Ταμείο του ΓεΣΥ, η οποία υπολογίζεται ότι το 2024 θα φθάσει τα €687 εκατομμύρια και η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή που προστέθηκε στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Σε ό,τι αφορά τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, η κρατική χορηγία για το έτος 2024 ανέρχεται στα €95 εκατομμύρια, κονδύλι στο οποίο περιλαμβάνεται τόσο η κάλυψη ελλειμμάτων του οργανισμού μέχρι τον Μάιο, όσο και η κάλυψη των Υπηρεσιών Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος και υπηρεσιών δημόσιας υγείας που προσφέρει ο οργανισμός για λογαριασμό του Κράτους.

Το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται δέκα νομοσχέδια, τα οποία αφορούν τη λειτουργία πανεπιστημιακών νοσοκομείων, ρυθμίζουν τη λειτουργία κέντρων παροχής ανακουφιστικής φροντίδας, τη λειτουργία ακτινοδιαγνωστικών κέντρων, τη λειτουργία δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων κλπ ενώ άλλα 7 νομοσχέδια έχουν ολοκληρωθεί και βρίσκονται ήδη στη Nομική Yπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο.

Από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας απουσιάζει η ίδρυση και λειτουργία του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες το Ινστιτούτο δεν περιλήφθηκε στον προϋπολογισμό κατόπιν παρέμβασης του υπουργείου Οικονομικών.