Άμεση ποινή φυλάκισης 9 χρόνων επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού στον 53χρονο κατηγορούμενο σε σχέση με την υπόθεση των 13 κιλών κάνναβης που εντοπίστηκαν σε ταξιδιωτική βαλίτσα εντός του οχήματος που οδηγούσε, στις 10 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος μετά από δική του παραδοχή στις κατηγορίες της κατοχής και κατοχής με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα. Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης 9 χρόνων στην κατηγορία της κατοχής με σκοπό την προμήθεια.

Να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος βρισκόταν υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές από την ημέρα κατάχρησης και παραπομπής της υπόθεσης ενώπιον του Κακουργιοδικείου. Ως ελαφρυντικά λήφθηκε υπόψη η άμεση παραδοχή του ενώπιον του Δικαστηρίου σε συνάρτηση με την ηλικία του, όπως επίσης και ο ρόλος του καθώς ήταν περιστασιακός μεταφορέας.

Υπενθυμίζεται ότι περί τα μέσα Σεπτεμβρίου η ΥΚΑΝ Λεμεσού έλαβε πληροφορία για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών. Λίγο μετά τις 11.00 πριν το μεσημέρι της Κυριακής (10/9) τα μέλη της ΥΚΑΝ ανέκοψαν για έλεγχο τον 53χρονο κατηγορούμενο ο οποίος διακινείτο με αυτοκίνητο στην περιοχή Πολεμιδιών. Ακολούθησε έρευνα, κατά την οποία εντοπίστηκε στον χώρο αποσκευών του οχήματος, μία ταξιδιωτική βαλίτσα, που περιείχε τέσσερις συσκευασίες με κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 13 κιλών περίπου.

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί άλλα δύο πρόσωπα τα οποία ωστόσο αναστάλθηκε η ποινική δίωξη τους.