Εκτός επαγγέλματος και επίσημα η φαρμακοποιός της οποίας το πτυχίο είχε τεθεί πρόσφατα υπό διερεύνηση από τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες του κράτους.

Το πανεπιστήμιο στο οποίο παρουσιάζεται να φοίτησε απάντησε γραπτώς ότι δεν αναγνωρίζει τον συγκεκριμένο τίτλο σπουδών ενώ η ίδια, παρά το γεγονός ότι της είχε δοθεί ο απαιτούμενος από τη νομοθεσία χρόνος για να αποδείξει την γνησιότητα του τίτλου σπουδών που κατείχε, δεν απέστειλε κανένα σχετικό πιστοποιητικό στο αρμόδιο συμβούλιο φαρμακευτικής.

Όπως ανέφερε στον «Φ» η διευθύντρια φαρμακευτικών υπηρεσιών Έλενα Παναγιωτοπούλου, «ακολουθήσαμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Δόθηκε και ο απαραίτητος χρόνος στην συγκεκριμένη φαρμακοποιό για να αποδείξει την γνησιότητα του πτυχίου της, παρά το γεγονός ότι είχαμε επικοινωνήσει με το εμπλεκόμενο Πανεπιστήμιο, αλλά η ίδια δεν κατάφερε να παρουσιάσει τα απαραίτητα πιστοποιητικά».

Ως εκ τούτου, είπε η κ. Παναγιωτοπούλου, «το συμβούλιο φαρμακευτικής, αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίαση του να αφαιρέσει από την φαρμακοποιό αυτή την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος».

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους απόφοιτους πανεπιστημίων της ίδιας ευρωπαϊκής χώρας (από την οποία προέρχεται και το τίτλος σπουδών που είχε παρουσιάσει η εν λόγω φαρμακοποιός ), των οποίων τα πτυχία επίσης είχαν τεθεί υπό διερεύνηση, η κ. Παναγιωτοπούλου ανέφερε ότι «και στις δέκα περιπτώσεις για τις οποίες αποταθήκαμε στα Πανεπιστήμια στα οποία φαίνεται να έχουν φοιτήσει, λάβαμε επίσημα απάντηση ότι τα πτυχία είναι γνήσια και δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος αμφισβήτησης τους».

Για την φαρμακοποιό που αποδεικνύεται όπως φαίνεται ότι το πτυχίο της δεν ήταν γνήσιο, η υπόθεση εξετάζεται από την Αστυνομία και αναμένεται ότι σύντομα θα πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.