Στο μικροσκόπιο των ανακριτών της Αστυνομίας Αραδίππου βρίσκεται κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, το οποίο κατέγραψε τις κινήσεις του δράστη της βομβιστικής επίθεσης σε Ιατρικό Κέντρο.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews στο βίντεο φαίνεται ένα πρόσωπο με κουκούλα να τοποθετεί ένα αντικείμενο στην είσοδο του ιατρικού κέντρου και ακολούθως να διαφεύγει πεζό. Οι ανακριτές αναζητούν και άλλες μαρτυρίες από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, προκειμένου να εντοπιστούν οι κινήσεις του δράστη και να διαπιστωθεί πώς διακινήθηκε στην περιοχή. Υπενθυμίζεται πως λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα σημειώθηκε έκρηξη έξω από Ιατρικό Κέντρο στην Αραδίππου, από την οποία προκλήθηκαν ζημιές στην μπροστινή είσοδο.

Η σκηνή αποκλείστηκε και διενεργήθηκαν έρευνες από μέλη του εγκληματολογικού του Αρχηγείου Αστυνομίας, που διαπίστωσαν πως επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος. Το εν λόγω Ιατρικό Κέντρο προσφέρει εναλλακτικές θεραπείες για ασθενείς long covid και χρόνιες παθήσεις. Στην κατάθεσή του ο ιδιοκτήτης, που είναι επιχειρηματίας από τη Λευκωσία, ανέφερε πως όλοι οι ασθενείς του είναι από το εξωτερικό και πως δεν δέχθηκε απειλές από κανέναν.

Η Αστυνομία συνεχίζει τη λήψη καταθέσεων και τις έρευνες προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τα κίνητρα πίσω από τη βομβιστική επίθεση.