Μήνυμα για δεύτερη φορά προς τους ιδιοκτήτες εστιατορίου στο Πισσούρι, θέλησαν να στείλουν οι άγνωστοι δράστες.

Από τις επιτόπιες εξετάσεις και έρευνες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα με τη χρήση εύφλεκτης ύλης. Το εστιατόριο ανήκει σε δύο αδέλφια 68 και 70 ετών αντίστοιχα οι οποίοι ανακρινόμενοι για άλλη μια φορά, εξέφρασαν άγνοια για τα κίνητρα πίσω από τον δεύτερο εμπρησμό της επιχείρησής τους, ισχυριζόμενοι ότι δεν έχουν διαφορές με οποιονδήποτε.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή γύρω στις 05:13 τα ξημερώματα της Πέμπτης (15/02) και για την κατάσβεση της ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τις Βρετανικές Βάσεις και ένα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Μονοβόλικου. Η φωτιά προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στον εξοπλισμό του εστιατορίου σε κλειστό εξωτερικό χώρο, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και εσωτερικά, σε μέρος του εξοπλισμού, από τον καπνό και τη θερμότητα. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη εγκληματική ενέργεια σημειώθηκε στις 12 Ιανουαρίου και από τη φωτιά προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο χώρο του εξωτερικού μπαρ, το οποίο εφάπτεται με την κουζίνα.

Οι έρευνες από πλευράς των Αστυνομικών Άρχων συνεχίζονται ενώ αναζητούνται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης υποστατικών που γειτνιάσουν από το υποστατικό, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι κινήσεις των δραστών. Επίσης, από τη σκηνή έχουν παραληφθεί διάφορα τεκμήρια τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις. Ιωάννα Μάντζιηπα