Διερευνήθηκε και εκ των πραγμάτων διαπιστώθηκε ότι δεν ευσταθούσε η πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία αναφορικά με άτομο το οποίο φέρεται να εμπλεκόταν στο θάνατο του Θανάση Νικολάου.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι ένα πρόσωπο εξέφρασε την επιθυμία, στο πλαίσιο διερεύνησης άλλης υπόθεσης, να δώσει κατάθεση αναφορικά με το τι είχε έρθει σε γνώση του σε σχέση με την υπόθεση του 26χρονου εθνοφρουρού. Όντως, σε κατάθεσή του κατονόμασε ένα άτομο, που όπως άκουσε πριν ένα χρόνο, εμπλέκεται μαζί με άλλους στη δολοφονία του Θανάση Νικολάου τον Σεπτέμβριο του 2005 στη Λεμεσό.

Η Αστυνομία μετά την εξέλιξη αυτή, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες από πηγές που τηρούνται ενήμερες για την  υπόθεση, εντόπισαν το συγκεκριμένο άτομο το οποίο κατονομάζεται ότι «ήταν μέσα στη δολοφονία του Θανάση». Το πρόσωπο αυτό, το χρονικό διάστημα που βρέθηκε νεκρός ο 26χρονος, ήταν ηλικίας μόλις 14-15 ετών, που εκ των πραγμάτων δεν ήταν δυνατόν να εμπλέκεται σε δολοφονία.

Εντούτοις, του λήφθηκε κατάθεση, όντας σήμερα ενήλικας και έχει απαντήσει σε ερωτήσεις των ανακριτών. Όλες οι νέες εξελίξεις και μαρτυρίες θα κατατεθούν ενώπιον της θανατικής ανακρίτριας, όταν κληθούν ή επανακληθούν οι ανακριτές ενώπιόν της. Μαζί θα κατατεθούν και άλλα στοιχεία για το πώς προέκυψε η μαρτυρία αυτή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, κληθείς από τον «Φ» να σχολιάσει τους ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης της οικογένειας του 26χρονου Θανάση Νικολάου, οι οποίοι λέχθηκαν σήμερα στο Δικαστήριο περί μαρτυρίας που προέκυψε από τον περασμένο Ιανουάριο, ανέφερε ότι δεδομένου ότι υπάρχει μια διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε οτιδήποτε.

Σημειώνεται ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι η μαρτυρία μόλις πρόσφατα περιήλθε εις γνώση τους και ότι σκοπεύουν να ζητήσουν να κληθεί εκ νέου ο υπαστυνόμος – εξεταστής της υπόθεσης ενώπιον του δικαστηρίου.