Σε μια σοβαρότατη καταγγελία προέβη ο γιος θανούσας στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Συγκεκριμένα, καταγγέλλει ότι του ζήτησαν από το νεκροτομείο Αμμοχώστου να μεταφέρει το άψυχο σώμα της μητέρας του στο σπίτι και να ανάψει κλιματιστικό διότι, όπως του είχαν αναφέρει, δεν λειτουργούσε το κλιματιστικό στο νεκροτομείο του νοσοκομείου. Για την υπόθεση στάληκε επιστολή στο Υπουργείο Υγείας και στον Γενικό Εισαγγελέα, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρξει οποιαδήποτε απάντηση.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha ο δικηγόρος της οικογένειας Χρύσανθος Λαζάρου εξιστόρησε τα γεγονότα της υπόθεσης, λέγοντας ότι το πρώτο παράπονο της οικογένειας αφορά το σύστημα κλήτευσης ασθενοφόρου και το δεύτερο εγείρεται εναντίον του νεκροτομείου Αμμοχώστου και των λειτουργών του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο δικηγόρος, ο γιος της θανούσας βρήκε αναίσθητη τη μητέρα του στο σπίτι της την 1η Φεβρουαρίου και κάλεσε το 112, ωστόσο δεν απαντούσαν με αποτέλεσμα να κλείσει αυτόματα η γραμμή. Ακολούθως κάλεσε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και τον παρέπεμψαν να καλέσει το 112, με τον ίδιο να εξηγεί ότι δεν ανταποκρίνονται στις κλήσεις του. Τελικά του έδωσαν άλλο αριθμό και κάλεσε το Κέντρο Συντονισμό Ασθενοφόρων, με το ασθενοφόρο να καταφθάνει εντός πέντε λεπτών, οπόταν και διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα ήταν νεκρή και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Ακολούθως, την ίδια ημέρα, ο γιος της αποθανούσας κλήθηκε για κατάθεση στον Αστυνομικό Σταθμό Δερύνειας και ενώ έδινε κατάθεση προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κακόβουλης ενέργειας, δέχθηκε τηλεφώνημα από το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και του είπαν ότι λόγω του σωματικού όγκου της αποθανούσας δεν την χωρούσε η θυρίδα κατάψυξης και ότι στο ειδικό δωμάτιο που θα την τοποθετούσαν υπολειτουργούσε το κλιματιστικό. Οι λειτουργοί του νοσοκομείου παρότρυναν τον γιο της θανούσας να πάει στο νοσοκομείο, να παραλάβει τη σορό της μητέρας του και να τη μεταφέρει ο ίδιος σε δωμάτιο με κλιματιστικό.

Στο μεταξύ, σύμφωνα πάντοτε με την καταγγελία, οι δύο αστυνομικοί ενώπιον των οποίων έγινε η συζήτηση, ανέφεραν στον γιο της εκλιπούσας ότι τους κάλεσαν από το νοσοκομείο για να παραλάβουν αυτοί τη σορό με το περιπολικό και να τη μεταφέρουν σε άλλο νοσοκομείο όπου ενδεχομένως να τη χωρούσε η θυρίδα κατάψυξης.

Την επόμενη μέρα, λειτουργός του Νοσοκομείου Αμμοχώστου κάλεσε και πάλι τον γιο της θανούσας και προσπάθησε να τον πείσει να κηδεύσει τη μητέρα του την ίδια μέρα αντί για την ημέρα που είχε καθοριστεί διότι, όπως του είπε, η θανούσα θα άρχιζε να μυρίζει, αφού το κλιματιστικό δεν λειτουργούσε.

Η οικογένεια κάλεσε γραφείο τελετών και άτομο που μετέβη στο νοσοκομείο για να παραλάβει την εκλιπούσα διαπίστωσε αλλοίωση στη σορό και διερωτήθηκε γιατί δεν την έβαλαν στη θυρίδα κατάψυξης, αφού κατά την άποψή του, χωρούσε άνετα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Δημήτρης Κωνσταντίνου, ανέφερε στο philenews πως «πρόκειται για μια πολύ σοβαρή καταγγελία». Πρόσθεσε ακόμη πως «το Υπουργείο Υγείας έλαβε επιστολή από τον δικηγόρο της οικογένειας και άμεσα ενημέρωσε, μέσω επιστολής τον ΟΚΥπΥ από τον οποίο ζητήθηκε όπως επιληφθεί του θέματος. Αναμένουμε πως ο ΟΚΥπΥ θα κάνει τις δέουσες ενέργειες και θα εξετάσει τις συνθήκες που αφορούν στην καταγγελία».

Στη δική του τοποθέτηση ο ΟΚΥπΥ αναφέρει πως δεν έχει λάβει καμία καταγγελία για το συμβάν. «Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε από δημόσιες τοποθετήσεις άλλων στάληκε επιστολή στο Υπουργείο Υγείας και στην Γενική Εισαγγελία και ως εκ τούτου ο Οργανισμός δεν επιθυμεί να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση στο παρόν στάδιο», αναφέρει.