«Είμαστε σε τελικό στάδιο» και «αναμένουμε την ψήφιση από την Βουλή», προσθέτοντας ότι κάποιες αντιδράσεις από τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία «έχουν εφησυχαστεί», ανέφερε η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου,  κληθείσα να πει αν προχωρούν οι αλλαγές στην Προδημοτική.

Ανέφερε ότι αναμένει «εντός των επόμενων ημερών να ψηφιστεί για να μπορούμε να δεχθούμε τα πρώτα παιδιά, ηλικίας αρχικά 4 ετών και 6 μηνών από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο».

«Η δική μας πρόταση εδράζεται στην πραγματική αναγκαιότητα να έχουμε δωρεάν υποχρεωτική εκπαίδευση από 4 χρονών και να παραμείνει η επιλογή στους γονείς να επιλέξουν είτε σε δημόσιο σχολείο να φοιτήσουν τα παιδιά τους είτε σε κοινοτικό είτε σε ιδιωτικό», πρόσθεσε.

Η Υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι θα δράσουν όλοι υπεύθυνα ούτως ώστε «πολύ σύντομα να έχουμε αυτό το βήμα προς τα εμπρός» και πρόσθεσε ότι «αποτελεί μια μεγάλη μεταρρύθμιση για το εκπαιδευτικό μας σύστημα γιατί θα έχουμε τα παιδιά για δύο χρόνια πριν μπουν στο σχολείο».

«Αντιλαμβάνεστε πόση σημασία θα δώσουμε στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν είχε συνάντηση με τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων μετά τη διαμαρτυρία τους έξω από τη Βουλή, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι είχε οριστεί συνάντηση αλλά «είχαμε συζητήσει μαζί τους και στην Βουλή τα θέματα τους», ενώ αναφέρθηκε σε «εξελίξεις εντός των ημερών».

«Τα θέματα τους δεν επηρεάζουν το δικό μας πρόγραμμα. Επηρεάζουν περισσότερο την χορηγία που θέλουν να παίρνουν και κάποιες διευκολύνσεις που θέλουν να έχουν», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «η Κυβέρνηση είναι πολύ θετική, όχι μόνο το Υπουργείο Παιδείας αλλά και άλλα Υπουργεία (Οικονομικών και Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας)».