Αναβλήθηκε η σημερινή διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού, σε σχέση με την υπόθεση του διπλού φονικού του Ύψωνα και την έναρξη δικής εντός δίκης. Οι δύο κατηγορούμενοι, ο 49χρονος Σ.Α και ο 54χρονος Α.Κ, του διπλού φονικού που διαπραχθεί στις 29 Ιουνίου 2023, με θύματα τον 44χρονο Μάριο Ονησιφόρου και τον 52χρονο, Μιχάλη Μιχαήλ, οδηγήθηκαν για άλλη μια φορά στο Κακουργιοδικείο, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

 Στην προηγούμενη διαδικασία το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα του συνήγορου υπεράσπισης του 54χρονου κατηγορούμενου, όπως διεξαχθεί δίκη εντός δίκης, σε σχέση με το αν υπήρχε συγκατάθεση του πελάτη του, για τη διενέργεια δειγματοληψίας γενετικού υλικού (DNA) από ιατροδικαστή, ενόσω δεν τελούσε υπό σύλληψη. Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ισχυρίζεται ότι η σύλληψη και κράτηση του πελάτη του, έγινε παράνομα αφού δεν είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το Δικαστήριο. Η θέση του δικηγόρου είναι ότι ο πελάτης του ήταν επί 4 ώρες στο ΤΑΕ Λεμεσού, χωρίς να είναι υπό σύλληψη. 

Μεταξύ άλλων ο συνήγορος υπεράσπισης του δεύτερου κατηγορούμενου, Ευστάθιος Ευσταθίου, ανέφερε ότι διαπιστώνει αμηχανία από την πλευρά της Κατηγορούσας Αρχής. Είπε ακόμη ότι μόλις σήμερα, τους δόθηκε επιπλέον μαρτυρικό υλικό. Ο εκπρόσωπος την Κατηγορούσας Αρχής, Ανδρέας Αριστείδη, ανέφερε ότι μόλις την περασμένη Πέμπτη οι δικηγόροι των κατηγορουμένων, του ζήτησαν γραπτές καταθέσεις από μάρτυρες κατηγορίας, το όνομα των οποίων είναι στο κατηγορητήριο και ήταν γνωστό. Επιπρόσθετα, τόνισε ότι πρόκειται για μαρτυρίες που δεν έχουν σχέση με τη διαδικασία της δίκης εντός δίκης. 

Από την πλευρά του ο κ. Ευστάθιος Ευσταθίου, ανέφερε ότι υποβάλλει προδικαστική ένσταση για κατάχρηση της διαδικασίας, σημειώνοντας ότι δεν έχει ακόμη παραδοθεί στην ολότητά του το μαρτυρικό υλικό, όπως τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα της υπόθεσης, ημερολόγια ενεργείας και τις καταθέσεις των αστυνομικών. Ενόψει και του αιτήματος, ζήτησε όπως αναβληθεί η σημερινή διαδικασία.

Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής επανήλθε αναφέροντας ότι εντός μιας εβδομάδας θα είναι έτοιμα και θα παραδώσει τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα. Σε ό,τι αφορά τα ημερολόγια ενεργείας και καταθέσεις αστυνομικών πριν τη σύλληψη των κατηγορούμενων δεν υπάρχουν, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο που αναφέρονται οι δικηγόροι δεν υπάρχει. Μετά και τα όσα τέθηκαν ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού, το Δικαστήριο όρισε νέα δικάσιμο στις 26 και 29 Μαρτίου 2024. Στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου βρέθηκαν για άλλη μια φορά οι συγγενείς των θυμάτων. Οι συγγενείς πέρασαν από σωματικό έλεγχο πριν να εισέλθουν στην αίθουσα. Να σημειωθεί ότι η διαδικασία διεξήχθη στην παρουσία μεγάλου αριθμού μελών του ΟΠΕ Λεμεσού, για αποφυγή εντάσεων.