Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την εικόνα των στάσεων λεωφορείων ιδιαίτερα στον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΣΥΞΕ της πόλης, Χρίστος Τσάνος.

Την ώρα που η Εταιρεία Μεταφορών Επιβατών Λεμεσού καταγράφει αύξηση της επιβατικής κίνησης, στις περισσότερες στάσεις λεωφορείων θα συναντήσει κανείς οπτική ρύπανση, βανδαλισμούς, μουτζούρες, άτεχνα γκράφιτι μέχρι και οπαδικά συνθήματα και υπόγραφες. Πρόκειται για στάσεις που παραμένουν υποβαθμισμένες εδώ και χρόνια, χωρίς συντήρηση ενώ δεν διαθέτουν φωτισμό και ηλεκτρονικές πινακίδες.

Το θέμα απασχολεί εδώ και μήνες τόσο διοικητικό συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων Λεμεσού αλλά και το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού, με τους τελευταίους να έχουν αποστείλει από τον Ιανουάριο 2024, επιστολή στον Υπουργό Μεταφορών, Αλέξη Βαφεάδη.

Η ΕΤΑΛ μέσω επιστολής ζητά ενημέρωση από το Υπουργείο Μεταφορών σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί και αφορούν την αντικατάσταση των στάσεων λεωφορείων, τονίζοντας ότι η αναβάθμισή τους θα συνδράμει στην περαιτέρω αύξηση της επιβατικής κίνησης στις δημόσιες μεταφορές αλλά και στη βελτίωση της τουριστικής εικόνας της πόλης και επαρχίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Λεμεσού, Χρίστος Τσάνος, καυτηριάζει το γεγονός ότι ενώ καταβάλλονται τιτάνιες προσπάθειες για αύξηση του τουριστικού ρεύματος, την ίδια ώρα κάποια ζητήματα παραμένουν στάσιμα εδώ και χρόνια. Υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα οι στάσεις λεωφορείων ιδιαίτερα στην παραλιακή περιοχή της πόλης, δεν θυμίζουν τίποτα ευρωπαϊκή χώρα. «Αναμένουμε άμεσα το αρμόδιο υπουργείο και το Τμήμα Δημοσίων Έργων να προχωρήσει στην αναβάθμιση στάσεων και στεγάστρων λεωφορείων. Οι εικόνες που βλέπουμε καθημερινά στις στάσεις, μονό ντροπή σε κάνουν να αισθάνεσαι τόσο για την πόλη αλλά και τον πολιτισμό μας», σημείωσε.