Στη σύλληψη καταζητούμενου διαρρήκτη προχώρησαν σήμερα μέλη της ΑΔΕ Λεμεσού, αφού ειδοποιήθηκαν ότι αυτός είχε εισέλθει σε κατοικία για να κλέψει.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 17:00 το απόγευμα σήμερα, ένοικος οικίας στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη αντιλήφθηκε άγνωστο πρόσωπο εντός της οικίας του και αμέσως κάλεσε βοήθεια ενώ ενημέρωσε και την Αστυνομία.

Ο άντρας αναγνωρίστηκε από τους περιοίκους ότι είναι καταζητούμενο πρόσωπο που δημοσιεύτηκε η φωτογραφία από την Αστυνομία και τότε τον καταδίωξαν.

Αμέσως περίπολα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού αφίχθηκαν στην περιοχή και καθ’ υπόδειξη των πολιτών, ο 23χρονος καταζητούμενος εντοπίστηκε στην αυλή κοντινής κατοικίας.

Τα μέλη της Δύναμης φόρεσαν χειροπέδες στον νεαρό καταζητούμενο αφού εναντίον εκκρεμούν τρία εντάλματα σύλληψης για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπής περιουσίας.

Να σημειωθεί ότι από την οικία στην οποία εισήλθε ο 23χρονος, κλάπηκε ένα ρολόι το οποίο εντοπίστηκε. Σε σωματικό έλεγχο που του έγινε, εντοπίστηκε στην κατοχή του υπόπτου μικρή ποσότητα ναρκωτικών (κρύσταλ μεθ).

Ο 23χρονος οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού για ανάκριση ενώ αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για αίτημα προσωποκράτησης του. Να σημειωθεί ότι ο 23χρονος καταζητείτο για τρεις διαρρήξεις και κλοπές που διαπράχθηκαν τους τελευταίους μήνες στη Λεμεσό.

Κάτοικοι την περιοχής μετά το σημερινό συμβάν, επικοινώνησαν με το Philenews, δηλώνοντας ότι δεν αισθάνονται ασφαλείς. Όπως επισημαίνουν, οι διαρρήξεις και κλοπές στην γειτονιά τους είναι συχνές, ενώ σε κάποιες κατοικίες διαμένουν στοιβαγμένοι δεκάδες αλλοδαποί.

Οι κάτοικοι οι οποίοι είναι αγανακτισμένοι τα βάζουν και με τις Αστυνομικές Αρχές αφού όπως λένε, καθημερινά προβαίνουν σε καταγγελίες χωρίς να γίνεται το οτιδήποτε.

Από την πλευρά της η Αστυνομία απορρίπτει τα όσα καταγγέλλουν οι κάτοικοι περί αδράνειας. Όπως μας αναφέρθηκε, η Αστυνομία έχει προχωρήσει στην έκδοση τριών ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος του 23χρονου για υποθέσεις διαρρήξεων, ενώ μας επισημάνθηκε ότι το εν λόγω πρόσωπο οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης το προηγούμενο διάστημα, εντούτοις το Δικαστήριο τον άφησε ελεύθερο.

Πέραν των πιο πάνω, μας λέχθηκε ότι η περιοχή περιπολείται σε καθημερινή βάση από μέλη της Δύναμης.