Στο αλιευτικό καταφύγιο Golden Coast στον Πρωταρά οδηγήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (4/5) το νέο πλοιάριο με μετανάστες που εντοπίστηκε γύρω στις 12:00 ανοικτά του Κάβο Γκρέκο. Σε αυτό επέβαιναν 22 άτομα (15 άντρες, 3 γυναίκες και 4 ασυνόδευτοι ανήλικοι).

Οι μετανάστες καταγράφηκαν και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά, το οποίο βρίσκεται στα όρια των δυνατοτήτων του. Σύμφωνα με πληροφορίες για την υπόθεση συνελήφθη από το ΤΑΕ Αμμοχώστου 44χρονος, ο οποίος φέρεται ως ο πλοηγός του σκάφους.

Ο ύποπτος αναμένεται αύριο να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι για την έκδοση διατάγματος κράτησής του. Σημειώνεται πως πρόκειται για το 15ο σκάφος με μετανάστες που έφτασε στην χώρα μας από την περασμένη Κυριακή, με τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων σε αυτά να φτάνει τα 808 άτομα.

Η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία συνεχίσει τις έρευνες, αφού στα ραντάρ εντοπίστηκαν στίγματα ακόμη τριών σκαφών που διερευνάται κατά πόσον μεταφέρουν μετανάστες που κατευθύνονται στις ακτές της Κύπρου.