Στα λασπόνερα βυθίστηκαν χθες γειτονιές της Κύπρου, με την υπόγεια γέφυρα στη Νέα Λήδρα να κλείνει λόγω υπερχείλισης, αφού πρώτα κινδύνεψε μια οδηγός, ενώ σπίτια και υποστατικά πλημμύρησαν.

Τα έντονα φαινόμενα προβλέπεται ότι θα εξασθενήσουν σταδιακά, όμως επιμένουν και τις ερχόμενες μέρες βροχές και συννεφιά.

Όσον αφορά στην υπόγεια γέφυρα που οδηγεί στη Νέα Λήδρα, η στάθμη του νερού ανέβηκε πολύ ψηλά, με τα χειμαρρώδη νερά να υποχρεώνουν το κλείσιμο του δρόμου. Μια οδηγός, μάλιστα, καταγράφεται σε βίντεο στην απόπειρά της να περάσει από το σημείο, με αποτέλεσμα η ίδια να εκτίθεται σε πολύ σοβαρό κίνδυνο και το όχημα της να εξαφανίζεται στα λασπόνερα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, στη διάρκεια της χθεσινής μέρας και μόνο για την επαρχία Λευκωσίας έλαβαν συνολικά 30 κλήσεις σε σχέση με προβλήματα που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή.

Οι κλήσεις αφορούσαν αντλήσεις ομβρίων υδάτων από υπόγειους χώρους και υποστατικά, ανοίγματα οχετών ομβρίων υδάτων από  δημόσιους δρόμους και ρυμουλκήσεις οχημάτων από πλημμυρισμένους δρόμους με επιβαίνοντες.

Πλημμύρες σε σπίτια και υποστατικά καταγράφτηκαν και στο Κιβισίλι, καθώς και σε αρκετές άλλες περιοχές στην επαρχία Λάρνακας.

Το σύστημα χαμηλής πίεσης που επηρέασε την περιοχή, σταδιακά εξασθενεί και απομακρύνεται. Σήμερα θα παρατηρούνται αρχικά τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες νωρίς ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές στα ανατολικά. Από το μεσημέρι και μετά νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή/και καταιγίδα και στο υπόλοιπο νησί.

Αύριο, την Παρασκευή και το Σάββατο, τις πρωινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, ενώ στα ανατολικά και στο εσωτερικό, αναμένεται κατά τόπους να σχηματίζεται ομίχλη. Από το μεσημέρι δεν αποκλείεται να σημειωθούν και μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα.

Η θερμοκρασία, πάντως, από αύριο αναμένεται να σημειώσει άνοδο και μέχρι το Σάββατο θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες