Το δεύτερο άτομο που πήδηξε από τον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΥΑΜ) στη Λεμεσό, βρίσκεται πλέον εκτός κινδύνου, επιβεβαίωσε η Αστυνομία τη Δευτέρα.

Ο νεαρός άνδρας, 22, από την Μπαγκλαντές νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη μεταφορά της σορού του 19χρονου Ανισούρ Ράχμαν, στο Μπαγκλαντές, σύμφωνα με το Επίτιμο Προξενείο της χώρας στην Κύπρο.

Ο Επίτιμος Πρόξενος του Μπαγκλαντές, Ρούπεν Παύλος Καλαϊτζιάν δήλωσε στο philenews ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την πρεσβεία της χώρας στον Λίβανο, ενώ αναμένει την έκθεση της Αστυνομίας για την υπόθεση.

Πρόσθεσε ότι γίνονται προσπάθειες για να μεταφερθεί η σορός στο Μπαγκλαντές, ενώ τα έξοδα θα αναλάβει η κυβέρνηση της χώρας.

Ο Ανισούρ Ράχμαν έχασε τη ζωή του την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΥΑΜ στη Λεμεσό.

Ο νεαρός, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, πήδηξε από το παράθυρο υπνοδωματίου, στην προσπάθειά του να διαφύγει, κατά τη στιγμή που εισήλθαν οι αστυνομικοί στο διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε στο κέντρο της πόλης.

Ο δεύτερος άνδρας πήδηξε από το μπαλκόνι του διαμερίσματος.

Συγκάτοικος του, ο οποίος βρισκόταν στο διαμέρισμα την ώρα της επιχείρησης, δήλωσε στο philenews ότι 15 πρόσωπα χωρίς στολή, έσπασαν την πόρτα του διαμερίσματος και γρονθοκόπησαν δύο άτομα.

Ακολούθως, σύμφωνα με την μαρτυρία, οι αρχές συνέλαβαν όσους βρίσκονταν στο διαμέρισμα και τους μετέφεραν στη Μενόγεια και στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού. «Μας έβαλαν να υπογράψουμε αίτημα οικειοθελούς επιστροφής», είπε.

Η Αστυνομία τόνισε ότι στις καταθέσεις των παρευρισκόμενων, δεν προκύπτει ο οποιοσδήποτε ισχυρισμός σχετικά με παραβίαση οποιασδήποτε εισόδου του διαμερίσματος ή οποιοσδήποτε ισχυρισμός για άσκηση βίας από μέρους των αρχών.

Επίσης, ανέφερε ότι το διαμέρισμα είχαν «αρχικά επισκεφθεί μόνο δύο μέλη της Αστυνομίας».