Με πύκνωση των περιπολιών και εκεί που επιβαλλόταν αύξηση των στατικών φρουρών, η Κύπρος επιχειρεί να περιφρουρήσει ξένα συμφέροντα, ύστερα και από την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ.

Η αυξημένη επαγρύπνηση επεκτείνεται εκτός από τις πρεσβείες των άμεσα εμπλεκομένων χωρών και σε άλλες κρίσιμες υποδομές όπως οι διπλωματικές αποστολές αραβικών κρατών και σε εγκαταστάσεις αραβικών συμφερόντων, όπως επιχειρήσεις και γραφεία εταιρειών.

Εμφανή είναι τα μέτρα στην πρεσβεία του Ιράν στην οδό Αρμενίας στην Ακρόπολη, ενώ εντάθηκαν οι περιπολίες γύρω από την πολυκατοικία που στεγάζει την πρεσβεία του Ισραήλ σε πάροδο της Λεωφόρου Προδρόμου. Τα μέτρα στην ισραηλινή πρεσβεία είχαν αυξηθεί μετά την 7η Οκτωβρίου 2023 και πολύνεκρο χτύπημα της Χαμάς σε φεστιβάλ νεολαίας, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, λαμβάνονται από το Σάββατο αυξημένα μέτρα ασφάλειας και όλες οι πληροφορίες που φτάνουν ενώπιον της Αστυνομίας και αφορούν σε ζητήματα ασφαλείας αξιολογούνται και λαμβάνονται επιπρόσθετα μέτρα εκεί και όπου χρειάζεται. «Βλέπουμε και στην Ευρώπη όπου γίνονται περιστατικά που δεν μπορείς να προβλέψεις. Εμείς προχωρούμε με την συγκέντρωση πληροφοριών και την αξιολόγηση, όμως δεν υπάρχει κάτι τη δεδομένη στιγμή», ανέφερε.

Τα μέτρα επεκτάθηκαν και στα αεροδρόμια. Σ’ αυτό της Λάρνακας εφαρμόζεται ειδικό επιχειρησιακό πλάνο της Αστυνομίας, με αυξημένα μέτρα ασφαλείας και ένοπλους αστυνομικούς και στρατιώτες. Στο αεροδρόμιο Πάφου λαμβάνονται επίσης αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε σημεία ελέγχου και εξωτερικούς χώρους.

Την ίδια ώρα, στην αεροπορική βάση «Αντρέας Παπανδρέου» είναι σε ισχύ κατάσταση επιφυλακής από την πρώτη στιγμή της κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή.