Σε συναγερμό έχει τεθεί η λιμενική αστυνομία, καθώς ανοικτά του Κάβο Γκρέκο εντοπίστηκε νέο πλοιάριο με μετανάστες. Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, οι περίπου 20 επιβαίνοντες στο πλοιάριο θα μεταφερθούν από τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία στο λιμάνι Λάρνακας.

Εκεί θα γίνει καταγραφή από τις αρμόδιες υπηρεσίες και οι μετανάστες θα μεταφερθούν είτε στο Κέντρο υποδοχής στην Κοφίνου, είτε στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα.

Σημειώνεται πως οι ροές συνεχίζουν ακατάπαυστα για πέμπτη ημέρα, με τον αριθμό των μεταναστών που έφτασαν διά θαλάσσης το τελευταίο δεκαπενθήμερο να έχουν ξεπεράσει τους 1.100.

Από το πρωί, εν τω μεταξύ, διενεργούν τις πρώτες περιπολίες σε διεθνή ύδατα ανοικτά του Λιβάνου δύο σκάφη της Κύπρου, σε μια προσπάθεια ν’ ανακοπούν οι μεταναστευτικές ροές.

Το μέτρο εφαρμόζεται για πρώτη φορά, έπειτα από συμφωνία που επιτεύχθηκε πρόσφατα με τον Λίβανο, κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τα δύο σκάφη της Λιμενικής, περιπολούν περίπου 30 ναυτικά μίλια από τις ακτές του Λιβάνου και ήδη έχουν εντοπίσει αριθμό βαρκών με δεκάδες μετανάστες.