Θα παραληφθεί η έκθεση και αν υπάρχουν ευθύνες, που προφανώς εκ πρώτης όψεως θα υπάρχουν κάποιες ευθύνες, αυτές σίγουρα θα αποδοθούν, ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης σχετικά με την έκθεση γεγονότων που έχει ζητηθεί από τον Αρχηγό Αστυνομίας, για την χθεσινή απόδραση υπόδικου την ώρα που κατευθυνόταν στις Κεντρικές Φυλακές.

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του, «θα παραλάβουμε την έκθεση και αν υπάρχουν ευθύνες, που προφανώς εκ πρώτης όψεως θα υπάρχουν κάποιες ευθύνες, αυτές σίγουρα θα αποδοθούν».

Παράλληλα ο κ. Χαρτσιώτης, δήλωσε μη ικανοποιημένος από τα μέτρα, τα οποία εξαγγέλθηκαν για το οργανωμένο έγκλημα. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, «τα πρόσθετα μέτρα έχουν ληφθεί εδώ και περίπου 3 μήνες. Ομολογώ ότι είναι σύντομο χρονικό διάστημα για να πω και να κάνω σχόλιο αν υπάρχει αποτέλεσμα σε αυτά τα μέτρα. Αν με ρωτάτε πολύ προσωπικά, ναι δεν είμαι ευχαριστημένος. Την ίδια ώρα όμως ευελπιστώ ότι πολύ σύντομα, με τις επικαιροποιημένες και διορθωμένες κινήσεις που γίνονται καθημερινά, με βάση τη σχετική πληροφόρηση, ναι θα έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα».

Ερωτηθείς αν γίνονται σκέψεις για να ενισχύσει συγκεκριμένα πόστα, επεσήμανε πως δεν είναι θέμα να ενισχυθούν ορισμένα πόστα. Όλα τα πόστα της Αστυνομίας είναι ευαίσθητα σημείωσε ο κ. Χαρτσιώτης και «πρέπει απλά λειτουργικά να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα».

Όσον αφορά τα μέτρα για την Μέση Ανατολή, ο Υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε πως η λήψη των συγκεκριμένων μέτρων είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και πως αυτά έχουν ληφθεί από την 7η Οκτωβρίου και εντεύθεν. «Τα μέτρα αυτά είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό». Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση πως υπάρχει αίσθημα ασφάλειας και σημείωσε πως ο Κύπριος πολίτης πρέπει να αισθάνεται ασφάλεια σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα και ακριβώς αυτά τα μέτρα επικαιροποιούνται και αυτά καθημερινά με βάση τις πληροφορίες που έχουμε από το εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό, γιατί όπως έχετε πει εμπλέκονται σίγουρα και τρίτες χώρες.