Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος είπε ότι εργάζονται συνεχώς για διαλεύκανση της υπόθεσης της Μονής Αββακούμ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την προσέλευσή του στη διάσκεψη Τύπου για τον 39o Μαραθώνιο Αγάπης Αγνοουμένων, ο Αρχιεπίσκοπος ρωτήθηκε πότε θα τελειώσει η διαδικασία για τις έρευνες στη Μονή Αββακούμ. 

«Το πότε θα τελειώσει, δεν το ξέρω», είπε. Ξέρω όμως, πρόσθεσε, «ότι εργάζονται συνεχώς και ότι κάθε μάρτυρα που καλούν αν υποδείξει εκείνος κάτι που θέλει διερεύνηση, καλούν και άλλους μάρτυρες, κι έτσι οι σαφείς οδηγίες μου, που είναι οδηγίες και της Ιεράς Συνόδου, είναι να διαλευκανθεί πλήρως και η υπόθεση αυτή και ότι άλλο έχει σχέση με είτε ατασθαλίες είτε κάτι που δεν πάει καλά στην Εκκλησία της Κύπρου».

Σημείωσε ότι αυτό αποτελεί μια «αρχή που πρέπει να συνεχιστεί για να μπορέσει να υπάρξει η διαλεύκανση και η διερεύνηση όλων των πτυχών».

Ερωτηθείς για τις μαρτυρίες των μοναχών σε σχέση με τα χρήματα που ανευρέθηκαν, ο Αρχιεπίσκοπος είπε «δεν θα μπω στη διαδικασία της δίκης. Όταν θα διερευνηθούν θα έρθει το πόρισμα, και αυτό το πόρισμα της ανακριτικής θα σταλεί στο εξαμελές και από εκεί θα γίνει η συζήτηση».

Είπε επίσης απαντώντας σε άλλη ερώτηση ότι η Αστυνομία τον επισκέφθηκε και τον ρώτησε ορισμένα πράγματα.

ΚΥΠΕ