Δεν έριξε φως η νεκροτομή επί του μέρους της σορού που εντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης σε βραχώδη περιοχή της Αγίας Θέκλας στη Σωτήρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία δεν εντοπίστηκαν οποιεσδήποτε κακώσεις, ενώ έγιναν ακτινογραφίες για να μελετηθούν από τους ανθρωπολόγους προκειμένου να εξακριβωθούν το φύλο και η ηλικία. Επιπρόσθετα δεν μπορεί να εκτιμηθεί με ακρίβεια ούτε ο χρόνος θανάτου, λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσης. Από τη σορό λήφθηκαν δείγματα για γενετικές εξετάσεις.

Οι πρώτες ενδείξεις καταδεικνύουν πάντως πως το πτώμα να ανήκει σε γυναίκα και πως ενδεχομένως να ξεβράστηκε από τη θάλασσα. Χωρίς να αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο σε αυτό το στάδιο, το επικρατέστερο σενάριο είναι η σορός να έχει σχέση με ναυάγιο με μετανάστες που σημειώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Σημειώνεται πως τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, πέντε σοροί ξεβράστηκαν στα κατεχόμενα και πιστεύεται επίσης πως σχετίζονται με το συγκεκριμένο ναυάγιο.

Η σορός της γυναίκας εντοπίστηκε τη Δευτέρα στις 2 από πολίτη που ενημέρωσε την Αστυνομία. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, «διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ανθρώπινο πτώμα, από τη μέση και κάτω και πως ήταν σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης .

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία μέλη της οποίας άρχισαν περιπολίες και εξετάσεις στη θαλάσσια περιοχή, προς εντοπισμό ενδεχομένως και άλλων ευρημάτων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ανακριτές στην ταυτοποίηση της σορού και στα αίτια του θανάτου».