Απαντήσεις από τη νεκροτομή στο μισό πτώμα που εντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης σε βραχώδη περιοχή της Αγίας Θέκλας στη Σωτήρα, αναζητούν οι ανακριτές της υπόθεσης.

Η νεκροτομή θα διενεργηθεί από ιατροδικαστές στις 11:30 στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, στην παρουσία και ανθρωπολόγου, προκειμένου να διαπιστωθεί το φύλο, η ηλικία, καθώς και ο χρόνος θανάτου. Οι πρώτες ενδείξεις καταδεικνύουν πως το πτώμα να ανήκει σε γυναίκα που έχασε τη ζωή της πριν από τέσσερις με πέντε μήνες και πως ενδεχομένως να ξεβράστηκε από τη θάλασσα.

Αυτές οι ενδείξεις, σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, δίνουν μια πρώτη κατεύθυνση στις έρευνες στέφοντάς τις σε ένα ναυάγιο με μετανάστες που σημειώθηκε πριν από λίγους μήνες. Ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο κάποιοι σοροί ξεβράστηκαν στα κατεχόμενα και διερευνάται κατά πόσο συνδέονται. Από τη σορό θα ληφθούν δείγματα DNA τα οποία θα σταλούν σε Συρία και Λίβανο, όπως μας ανέφεραν αστυνομικές πηγές, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθεί εάν ανήκε σε επιβαίνοντα στη συγκεκριμένη βάρκα. Ωστόσο, μέχρι να εξακριβωθεί τι συνέβη όλα τα σενάρια θα παραμένουν ανοικτά. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου το πτώμα εντόπισε πολίτης στις 2 χθες το μεσημέρι.

«Η σκηνή αποκλείστηκε αμέσως από μέλη της Αστυνομίας και από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ανθρώπινο πτώμα, από τη μέση και κάτω και πως ήταν σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης», ανέφερε. Ο κ. Ανδρέου είπε ότι «δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσον το πτώμα ξεβράστηκε από τη θάλασσα, ωστόσο οι πιο σοβαρές ενδείξεις καταδεικνύουν ότι αυτό έγινε.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία μέλη της οποίας άρχισαν περιπολίες και εξετάσεις στη θαλάσσια περιοχή, προς εντοπισμό ενδεχομένως και άλλων ευρημάτων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ανακριτές στην ταυτοποίηση της σορού και στα αίτια του θανάτου». Ερωτηθείς κατά πόσον το πτώμα ενδεχομένως να ανήκει σε παράτυπο μετανάστη, ο κ. Ανδρέου απάντησε ότι «τίποτε δεν αποκλείεται, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Από τις ενδείξεις που υπάρχουν πιθανότατα το πτώμα πρέπει να ξεβράστηκε από τη θάλασσα, ωστόσο και αυτό θα διαπιστωθεί από τις εξετάσεις που θα γίνουν».

Πρόσθεσε ακόμη πως «η προχωρημένη αποσύνθεση στην οποία εντοπίστηκε το πτώμα αλλά και το γεγονός ότι δεν ήταν ολοκληρωμένη η σορός, σίγουρα δυσχεραίνει το έργο των ιατροδικαστών, της ανθρωπολόγου αλλά και των ανακριτών που εξετάζουν την υπόθεση».