Υπό 8ήμερη κράτηση τέθηκε 49χρονος καθηγητής Μαθηματικών που εργάζεται σε ιδιωτικό φροντιστήριο σε προάστιο της επαρχίας Λευκωσίας για δύο ξεχωριστές υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων. Παραπονούμενες είναι δύο ανήλικες μαθήτριες γυμνασίου.

Η καταγγελία από πλευράς της μίας εκ των δύο ανηλίκων έγινε στις 22 Μαΐου. Η ανήλικη μετέβη στον αστυνομικό σταθμό συνοδευόμενη από τη μητέρα της και κατήγγειλε ότι ο 49χρονος, κατά τη διάρκεια του μαθήματος, προέβη σε άσεμνες χειρονομίες εναντίον της. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία το συμβάν έλαβε χώρα σε αίθουσα του ιδιωτικού φροντιστηρίου και κανένα άλλο πρόσωπο πέραν του καθηγητή και της μαθήτριας δεν είναι παρόν στο περιστατικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ύποπτος, δύο μέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 20 Μαΐου, συνελήφθη κατόπιν έκδοσης δικαστικού εντάλματος για παρόμοιας φύσης αδικήματα με παραπονούμενη άλλη ανήλικη.

Το διάταγμα κράτησης του υπόπτου εκπνέει αύριο 28 Μαΐου 2024 και δεν αποκλείεται η Αστυνομία να ζητήσει ανανέωση του για διευκόλυνση των αστυνομικών ανακρίσεων.