Αναμφίβολα η περίπτωση του Μιχάλη Βαρελλιτζή, ο οποίος εξασφάλισε θέση με υψηλή βαθμολογία στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Διαδικτύου του ΤΕΠΑΚ, όχι μόνο δεν περνάει απαρατήρητη αλλά συνάμα συγκινεί. Κι αυτό διότι, ο Μιχάλης είναι ένας νέος με αναπηρία, ο οποίος με δύναμη ψυχής κατόρθωσε να πραγματοποιήσει το όνειρό του και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να είναι φοιτητής.

Ο ίδιος μιλώντας χθες στη μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤ1 για την επιτυχία του, εξέφρασε παράλληλα και τον προβληματισμό του καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει διευθετηθεί η παροχή συνοδού, ούτως ώστε να μπορεί από τον Σεπτέμβρη να βρίσκεται στα μαθήματά του. Όπως αναφέρθηκε, στο ΤΕΠΑΚ υπάρχει ένα ταμείο για συνοδό, ωστόσο ενδεχομένως να μην είναι επαρκές για την εργοδότηση συνοδού.

Ο «Φ» επικοινώνησε με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του ΤΕΠΑΚ, Βασίλη Πρωτοπαπά, για την περίπτωση του Μιχάλη και το κατά πόσον είναι εφικτή η παροχή συνοδού.

Όπως ανέφερε ο κ. Πρωτοπαπάς, το πανεπιστήμιο θα αναλάβει την παροχή συνοδού για τον Μιχάλη, επισημαίνοντας ότι το κόστος δεν είναι το ζήτημα. Αυτό που προέχει, όπως σημείωσε, είναι να εξευρεθεί άτομο το οποίο να είναι κατάλληλο και να μπορεί να βοηθήσει τον Μιχάλη ουσιαστικά καθώς θα υπάρχουν και πρωινά αλλά και απογευματινά μαθήματα, αλλά και διότι πέραν των ακαδημαϊκών ζητημάτων στα οποία θα χρειάζεται βοήθεια, θα πρέπει να στηρίζεται και σε άλλες του ανάγκες. Για αυτό είναι σημαντικό να έχει συνοδό του ιδίου φύλου, κάτι που επιθυμεί και ο ίδιος ο φοιτητής.

Επιπρόσθετα, ο κ. Πρωτοπαπάς ανέφερε ότι υπήρξε επικοινωνία με την οικογένεια του φοιτητή και έχει καθοριστεί συνάντηση σε μερικές μέρες, ούτως ώστε να συζητηθεί το θέμα αυτό με στόχο να επιλυθεί και να αρχίσει κανονικά η φοίτηση του Μιχάλη στο ΤΕΠΑΚ με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.