Τον δρόμο της δικαίωσης μας υπέδειξε η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, δηλώνει στο philenews podcast o δικηγόρος του Ρώσου κουρεμένου καταθέτη, Αντρέας Θεοφίλου, ο οποίος κέρδισε υπόθεση κατά της Δημοκρατίας, αξιώνοντας αποζημιώσεις περίπου 800 χιλιάδων ευρώ.

Ο κύριος Θεοφίλου περιέγραψε με ποιο τρόπο έφθασε στη δικαίωση για τον ενάγοντα πελάτη του, εξηγώντας ότι σε όλες τις υποθέσεις που διαχειρίζεται το γραφείο του, στηρίχθηκαν στην ευθύνη που βαραίνει την Κυπριακή Δημοκρατία και την Κεντρική Τράπεζα.

Εξέφρασε αισιοδοξία για την τελεσίδικη απόφαση, μετά και τις εφέσεις, γιατί όπως αναφέρθηκε στην απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου προσμετρήθηκαν κι έγιναν αποδεκτά όλα τα επιχειρήματα της υπεράσπισης για το ότι το κράτος φέρει την ευθύνη για τους λόγους που φθάσαμε να υπάρχει η ανάγκη για το κούρεμα καταθέσεων. Υπάρχει ελπίδα για όσους δεν κινήθηκαν νομικά, ανέφερε ο κύριος Θεοφίλου, συστήνοντας τους να επιμένουν. Ο ίδιος, είπε, διαχειρίζεται άλλες έξι υποθέσεις και εκκρεμούν ακόμη είκοσι με πολύ μεγαλύτερα χρηματικά ποσά που απαιτούνται ως αποζημιώσεις.