Πολύ εποικοδομητική ήταν η νέα συνάντηση των ξένων επενδυτών με την Kυβέρνηση, στη παρουσία πέραν των 100 επενδυτών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, δήλωσε στο philenews podcast o Διευθύνων Σύμβουλος του Invest Cyprus, Mάριος Τανούσης.

Οι ξένοι επενδυτές ενημερώθηκαν για τις δράσεις που υλοποιούνται ή προγραμματίζονται από την κυβέρνηση, σε συνέχεια των αιτημάτων που υπέβαλαν τον Ιούνιο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να τους λέει ότι ο στόχος της Κύπρου είναι να καταστεί ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς για να ζει, να εργάζεται και να ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα κάποιος.  

Σύμφωνα με τον κ. Τανούση, οι ξένοι επενδυτές, μεταξύ άλλων, ζήτησαν να έχουν περαιτέρω ενημέρωση για τις εξελίξεις που προκύπτουν στον τομέα της ενέργειας, βελτίωση των συγκοινωνιών, για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, αλλά και κάποιες διευκολύνσεις για τους ίδιους και τις οικογένειες τους σε σχέση με την εγκατάσταση τους στη χώρα μας.  

«Για εμάς οι ξένοι επενδυτές είναι πελάτες της Κύπρου», είπε ο κ. Τανούσης, σημειώνοντας ότι ο Invest Cyprus είναι σε συνεχή επαφή με τους επενδυτές.

Ερωτηθείς για τις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι περισσότεροι ξένοι επενδυτές, ο κ. Τανούσης απάντησε ότι, πλέον, είναι διευρυμένο το γεωγραφικό εύρος των επενδύσεων που αντλεί η Κύπρος ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στον τομέα της τεχνολογίας, ο οποίος έχει αναδειχθεί κατά τα τελευταία χρόνια.